Chelsea säkrade slutspelsplats - ifrågasatte Giroud avgjorde på tilläggstid

Chelsea var nära en missräkning.
Då klev Olivier Giroud fram och avgjorde.
2-1-seger mot Rennes och säkrat slutspel.

Chelsea skulle försöka en plats i vårens Champions League-slutspel mot Rennes. Chelsea hade inför matchen sju poäng, lika många som Sevilla - samtidigt osm motståndarna Rennes hade en poäng.

Efter bara några minuter fick Timo Werner ett superläge att ge Chelsea ledningen, men när tysken skulle lägga in bollen studsade bollen upp och han fick felträff - och avslutet gick flera meter över.

I den 22:a minuten skulle i stället 1-0 komma. Mason Mount vann bollen på egen planhalva, tog några meter och slog en perfekt djupledsboll till Callum Hudson-Odoi som kom helt fri med Rennes-målvakten, och kunde rulla in ledningsmålet lågt till höger.

Efter nästan 30 minuter trodde nog alla på planen att Chelsea gjorde 2-0, men Rennes-målvakten Alfred Gomis stoppade Mason Mounts avslut med en superräddning och höll fransmännen kvar i matchen.

Den första halvleken slutade 1-0 till Chelsea.

Rennes tryckte på mer och mer i andra halvlek, och det syntes att Chelsea försökte spara på krafterna inför helgens derby mot Tottenham. Och med bara några minuter kvar av ordinarie tid skulle Rennes kvittera. På en hörna kunde Serhou Guirassy nicka in 1-1.

Men på tilläggstid skulle Chelsea avgöra matchen. Timo Werner tog skott mitt på målvakten, men på returen skulle den ifrågasatte anfallaren Olivier Giroud avgöra matchen med en kraftfull nick.

Målet betydde säkrat slutspel för Chelsea. Den andra matchen i gruppen, mellan Krasnodar och Sevilla, slutade 2-1 till spanjorerna - som även de säkrade en plats i slutspelet.

- Han gör saker som han gjorde i kväll, han är grym, säger Frank Lampard om Olivier Giroud till BT Sport.

Rennes: Gomis - Traoré, Da Silva, Nyamsi, Truffert - Bourigeaud, Nzonzi, Camavinga - Doku, Guirassy, Siliki

Chelsea: Mendy - Azpilicueta, Zouma, Silva, Chilwell - Jorginho, Kovacic - Hudson-Odoi, Mount, Werner - Abraham