Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
CHAMPIONS LEAGUE

CSKA kan diskas – två dopade

Ryska CSKA gjorde succé i Champions Leagues gruppspel och är klart för åttondelsfinal. Nu riskerar man diskas eftersom två spelare avslöjats var dopade i en tidigare match.

Aleksej Beruzutsky och Sergej Ignasjevitj var avstängda i 2-1-vinsten över Besiktas som gav CSKA avancemanget efter att ha testats positivt för ett förbjudet preparat efter 3-3-mötet med Manchester United på Old Trafford.

Men nu kan man förlora sin plats i åttondelsfinalen.

Så här står det i Uefas regelverk: ”Om mer än en spelare från samma lag anmäls för dopningsbrott med förbjudna preparat eller metoder, kan laget i fråga bli diskvalificerade från den pågående turneringen eller kommande turneringar”.

Men CSKA försvarar sina spelare och hävdar att det bara var den medicinska staben som missat att ta med förkylningsmediciner på listan som lämnas till Uefa inför matcherna. Båda spelarna ska ha tagit medicinen när man spelat med landslaget.

”Problemen är att under dopningskontrollen gjordes ett misstag av anställda i vår medicinska stab”, säger klubben i ett uttalande och fortsätter:
”För spelarna och för klubben är de här nyheterna verkligen chockerande. Tyvärr, förstår vi inte ännu till fullo alla omständigheter av fallet, men vi har inget att dölja, och vi tror våra fans kommer förstå det”.

Man vänder sig dock mot att det skulle handla om dopning:

”Situationen har uppstått i och med behandling av våra spelare för en allvarlig förkylning under deras tid med landslaget och inte på något sätt med dopning, vilket också är känt av de berörda parterna hos Uefa”.

Enligt BBC ska Uefa diskutera saken den 17 december en dag innan lottningen till åttondelsfinalerna av Champions League.

Publicerad 2009-12-09 kl 15:24
Annons
Annons
Annons