Decimerat Barca frälstes av Iniestas yttersida

Barcelona var decimerat och uträknat.
Men på tilläggstid fick Andres Iniesta drömträff till 1-1 i semifinalreturen mot Chelsea och plötsligt var drömfinalen mot Manchester United ett faktum.

Ända till den 93:e minuten var det Chelsea som styrde och ställde hemma på Stamford Bridge.
Allt pekade på en repris av förra årets final i Champions league mellan Manchester United och Chelsea.
Då lyckades Barcelona till slut få ett skott på mål - och Andres Iniestas fullträff räckte för att nå oavgjort och avancemang till final.
Ett chockartat slut för Chelsea och Didier Drogba, Michael Ballack och John Terry skällde ut den norske domaren Tom Henning Övrebö efter noter sedan de känt sig lurade på en straff alldeles i slutskedet av matchen.
Men resultatet var oåterkalleligt.

Med en extrem defensiv lyckades Chelsea under nye tränaren Guus Hiddinks ledning få med sig 0-0 från Nou Camp i det första semifinalmötet.

Hemma på Stamford Bridge var det offensivare takter från start - och Londonlaget fick en mycket lyckosam inledning på matchen. I nionde minuten studsade bollen ut till mittfältaren Michael Essien som drog till med vänstern på volley och bollen for i en perfekt båge in i Victor Valdes högra kryss.

Därefter kunde Chelsea se till att spela säkert bakåt och satsa på kontringar. De kom ofta och var farliga. Didier Drogba var en ständig oroskälla för Barcelonaförsvaret och var inblandad i ett par straffsituationer.

Liksom i första mötet hade det normalt så målfabricerande Barcelona svårt att hitta ytor och luckor. Laget drabbades av ett bakslag redan före avspark, då anfallaren Thierry tvingades lämna sent återbud på grund av den knäskada han fick då Barcelona utklassade Real Madrid med 6-2 i lördags.

Det sprudlande anfallsspelet syntes ingenting av mot Chelsea. Med Iniesta som vänsterersättare för Henry i anfallet tappade Barcelona kraft på mittfältet.
Uppförsbacken blev för ännu brantare då vänsterbacken Eric Abidal fick rött kort i 65:e minuten för frilägesutvisning på Chelseaanfallaren Nicolas Anelka. Övrebö var sträng i sin bedömning.