Dortmund klart för åttondel - "final" väntar Lazio

Borussia Dortmund och Lazio delade på poängen.
Resultatet skickade tyskarna till åttondel - där antingen Lazio eller Club Brügge gör sällskap.

Gruppettan i grupp F, Borussia Dortmund, tog under onsdagskvällen emot andraplacerade Lazio. Länge såg första halvlek ut att sluta mållös men i den 44:e minuten spräckte hemmalaget nollan - och det var vackert. Efter ett klapp-klapp-spel fick Raphaël Guerreiro fri gata och kunde skicka in 1-0 för tyskarna.

20 minuter in i den andra halvleken kvitterade italienarna. Gästerna tilldelades straff och fram klev Ciro Immobile och gjorde 1-1.

Mötet slutade 1-1, vilket innebär att Dortmund är klart för åttondel. Tyskarna har tio poäng med en omgång kvar att spela, vilket är en poäng mer än Lazio och tre poäng mer än Club Brügge. I och med att Lazio och Club Brügge möts i den sista omgången kan inte båda lagen ta sig förbi Dortmund.

Dortmund: Bürki - Piszczek, Akanji, Hummels - Morey, Bellingham, Delaney, Guerreiro - Reyna, Reus, Hazard

Lazio: Reina - Patric, Hoedt, Acerbi - Marusic, Milinkovic-Savic, Lucas Leiva, Luis Alberto, Fares - Immobile, Correa