Dortmund tog viktig seger mot Prag - efter 20-åringens dubbla fullträffar

Borussia Dortmund tog en viktig seger när de slog Slavia Prag med 2-0 på onsdagen.
Detta efter att 20-åringen Achraf Hakimi gjort bägge målen, där det första kom efter en snygg soloräd.

Borussia Dortmund hamnade i en tuff grupp med Barcelona, Inter och Slavia Prag när Champions League lottades. I premiären lyckades inte tyskarna få hål på Barcelona, men fick en poäng efter en mållös match.

På onsdagen ställdes tyskarna mot det fjärdeseedade Prag på bortaplan, som hade krigat sig till en poäng i premiären borta mot Inter. Det tjeckiska laget skulle inte upprepa den bedriften mot Dortmund, där ett solomål i den första halvleken blev avgörande.

Efter 35 minuter väggspelade Achraf Hakimi med Julian Brandt på egen planhalva, något som gav ytterbacken yta längs med högerkanten. Han kunde ta sig in i straffområdet och skottfintade först bort en försvarare innan han även lurade bort målvakten Ondřej Kolář. Till slut kunde han kyligt placera in 1-0 i målet.

Samme Hakimi skulle också definitivt avgöra matchen i den andra halvleken. När klockan nästan nått upp på tilläggstid i den andra halvleken blev Hakimi frispelad av samme Brandt ute på vänsterkanten. Från snäv vinkel kunde han sätta bollen mellan benen på Kolář och avgöra mötet.

- Jag kände till Hakimis kvalitét. Jag tror att, inom ett par år, så är han bland de tre eller fyra bästa ytterbackarna i världen. Hans potential är otrolig, säger Prag-tränaren Ondrej Zlamal enligt Uefas hemsida.

Målet blev  matchens sista och gav Dortmund seger med 2-0.

- Vi var inte nöjda med våra senaste resultat. Vi spelade som vi alltid gör, vi visste om att de är väldigt bra hemma. Vi tog oss an deras utmaningar och vi kunde ha gjort tvåan lite tidigare, säger Marco Reus.

Segern gör att tyskarna toppar grupp F med fyra poäng, innan Barcelona och Inter möts senare på kvällen.

Slavia Prag: Kolar - Coufal, Hovorka, Kudela, Borli - Soucek, Sevcik - Masopust, Stanciu, Olayinka - Tecl

Borussia Dortmund: Burki - Hakimi, Akanji, Hummels, Piszczek - Witsel, Delaney - Sancho, Brandt, Guerrerio - Reus