Dramatik när Manchester City kryssade - Kyle Walker fick ställa sig i mål: "Jag brukar häckla målvakterna..."

Ederson skadade sig och Claudio Bravo fick rött kort.
Då fick Kyle Walker ställa sig i mål när Manchester City kryssade mot Atalanta.
- Ställde jag upp frivilligt? Det var nog lite både och, säger Walker enligt BBC.

Under onsdagen ställdes gruppledaren Manchester City mot gruppjumbon Atalanta, som inte hade tagit ett poäng, i Champions League. Då gick de himmelsblå en missräkning efter en straffmiss och målvaktstrubbel.

Manchester City fick annars en drömstart på matchen. Raheem Sterling bröt på offensiv planhalva och passade till Bernardo Silva. Portugisen spelade i sin tur till Gabriel Jesus och brassen klackade till Sterling, som tagit en löpning framåt i planen, och sedan pangade den offensive pjäsen in 1-0.

Före paus hade dessutom Manchester City bud på att göra 2-0. Någon minut före halvtidsvilan tilldömdes laget straff och den fick Gabriel Jesus förtroende att försöka förvalta. Men anfallaren tog inte vara på den möjligheten. Han försökte placera in bollen intill Pierluigi Gollinis högra stolpen, men avslutet gick utanför målramen.

Efter halvtid kom också Atalanta tillbaka i matchen. På ett inlägg kunde en omarkerad Mario Pasalic nicka in kvitteringsmålet.

Med tio minuter utspelade sig dramatiska scener. Claudio Bravo, som ersatte en skadad Ederson i halvtid, fick rött kort efter att ha rusat ut och fällt Josip Ilicic. Manchester City hade därmer ingen mer målvakt att tillgå och tränaren Pep Guardiola tvingades att ställa en utespelare i mål. Valet föll på Kyle Walker och Riyad Mahrez byttes ut.

Walker ställdes direkt på prov på frisparken som Atalanta tilldömdes, men engelsmannen lyckades rädda avslutet, dock efter att ha lämnat retur. Med tio man på planen och en utespelare i mål lyckades till slut Manchester City klara 1-1.

- Ställde jag upp frivilligt? Det var nog lite både och. Jag brukar ibland häckla målvakterna på träningarna, men nu förstår jag att man ibland behöver lämna retur, säger Walker enligt BBC, och syftar på sin frisparksräddning.

- Vi kom hit för att ta en poäng eller en seger. Att vi kommer härifrån med en poäng är bra.

City leder alltjämt grupp C på tio poäng. Atalanta är sist i gruppen på en poäng.