POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
CHAMPIONS LEAGUE
10å

Drogba ber om ursäkt, Övrebö smugglades ut ur landet

Chelsea, Barcelona, Drogba, mordhot - och en nordbo i händelsernas centrum.
Ringer det en klocka?
För fyra år sedan drabbades Anders Frisk. Den här gången heter domaren Tom Henning Övrebö.

Norrmannen fick under torsdagen smugglas ut ur England sedan Chelsea åkt ur semifinalen i Champions league mot Barcelona.

Andres Iniestas 1-1-kvittering i den tredje tilläggstidsminuten på Stamford Bridge innebar att Barcelona nådde finalen i Rom den 27 maj tack vare mål på bortaplan.

Tom Henning Övrebö attackerades efter slutsignalen av flera Chelseaspelare som menade att han borde gett laget en eller flera straffar. Anfallaren Didier Drogba gick längst och förföljde norrmannen en bit in i spelartunneln. Vakter tvingades hålla Drogba borta från domaren.

Av säkerhetsskäl bytte Övrebö hotell natten mellan onsdagen och torsdagen. Londonpolisen ville inte utsätta domaren för risken att konfronteras av uppretade och hotfulla Chelseafans om de fick reda på var norrmannen bodde.

För fyra år sedan valde Anders Frisk att tvärt sluta som domare sedan han och hans familj fått ta emot dödshot av Chelseafans.

Matchen som ändrade allt:
Barcelona mot Chelsea i Champions league.

Frisk visade ut Didier Drogba och blev även beskylld av Chelseas dåvarande manager José Mourinho för att bjudit in Barcelonas tränare Frank Riijkaard till sitt omklädningsrum i halvtid.

Enligt den norska nyhetsbyrån NTB får Tom Henning Övrebö tills vidare inte uttala sig för medier. Det skriver han i ett sms till NTB.

Europeiska fotbollsförbundet, Uefa, vill först läsa Övrebös matchrapport innan man tar ställning till eventuella aktioner mot Chelsea. I synnerhet Drogba riskerar dryga böter eller avstängning för sitt beteende efter matchen.

Drogba var ångerfull på torsdagen:

-Jag var väldigt upprörd över det som hände, men när jag ser tv-bilderna förstår jag att jag överreagerade, sade han till klubbens hemsida.

-Jag ångrar att jag i stundens hetta visade min frustration och besvikelse på det sättet och jag ber om ursäkt för det.

Än så länge har han emellertid fullt stöd av sin klubb.

-Jag har förståelse för hans känslor och hans uppträdande efter matchen och jag kommer att skydda honom. Vi bär på en allmän känsla av att ha blivit rånade, av att ha blivit orättvist behandlade. Det är därför vi är så heta och arga, säger managern Guus Hiddink.

-Jag står helt och hållet bakom Didier. Det är domaren som borde drabbas av konsekvenser, säger lagkaptenen John Terry

Publicerad 2009-05-07 kl 22:23
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå