Drogba hjälte i Turin

Juventus-Chelsea 2-2 (1-1) (2-3 totalt)
1-0 Iaquinta 19'; 1-1 Essien 45'; 2-1 Del Piero, straff, 74'; 2-2 Didier Drogba 82'

Chelsea är i kvartsfinal efter 2-2 borta mot Olof Mellbergs Juventus och 3-2 sammanlagt. Matchen avgjordes efter 82 minuter när Didier Drogba kastade sig fram och styrde in Bellettis inlägg. Juventus hade då fått Giorgio Chiellini utvisad.

Alessandro Del Piero gav annars ett decimerat Juventus hopp när han underbart iskallt placerade in 2-1 på straff efter 74 minuter. Men Juve behövde ett mål till. Och när Juve lyfte fram laget stack Chelsea emellan och Drogba kastade sig fram och tystade hemmapubliken.

Hemmapubliken var hyfsat tyst redan när Giorgio Chiellini blev utvisad efter 70 minuter sedan han dragit på sig sitt andra gula kort för protest. Det hände just när hemmalaget pressade på som bäst.

Chelsea fick även ett trivsamt slut på första halvlek då Michael Essien forcerade in 1-1. Essien, som just gjort comeback efter skada, höll sig framme på en retur efter ett skott från Lampard som först touchade på en Juveback, sedan räddades av Buffon varvid den tog i ribban och sedan studsade ned framför mållinjen.

Rättvist med tanke på att det såg ut som att Chelsea hade en boll inne strax innan men Buffon fick snabbt ut bollen och domaren vinkade avvärjande. Svårt att se om det var mål även på reprisen.

Vincenzo Iaquinta sköt 1-0 för Juventus efter fint förarbete av Trezeguet efter 19 minuter.

Chelsea såg skakat ut i inledningen och Juventus öste på med en offensiv trio i Trezeguet, Del Piero och Iaquinta. Tungt för Juventus är att man fick se Pavel Nedved halta av efter drygt tio minuter på grund av en skada.

Olof Mellberg som spelade hela matchen för Juventus var annars missnöjd med Chelsea-spelarnas uppträdande i matchen.
- Det kändes som vår match så det var trist att åka ur. Chelsea attackerade domaren och linjedomaren med 5-6 spelare, de försökte alltid påverka domarna. Det kändes fult så vi försökte sära på dem, sa Mellberg till Viasat efter matchen.

Lagen

Juventus: Buffon – Grygera, Mellberg, Chiellini, Molinaro – Tiago, Marchisio, Nedved – Iaquinta, Trezeguet, Del Piero.

Chelsea: Cech – Bosingwa, Alex, Terry, A.Cole - Mikel Ballack, Essien, Lampard – Anelka, Drogba.