POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
CHAMPIONS LEAGUE
10å

Drogba kan bli avstängd

Idag kommer Uefas disciplinkommitté att presentera vad man kommit fram till i sin utredning efter Champions League-semifinalen mellan Chelsea och Barcelona på Stamford Bridge. Långa avstängningar kan drabba Didier Drogba, men även John Terry och Bosingwa.

Uefas disciplinkommitté diskuterade igår vad Drogbas vilda protester ska leda till och det spekuleras i allt från dryga böter till flera matchers avstängning i Europaspelet nästa säsong. Uefas beslut kommer att offentliggöras i dag vid en presskonferens, och enligt källor till brittiska The Times så kan disciplinära åtgärder komma att drabba fler spelare än Drogba.

Framför allt så har kommittén diskuterat José Bosingwas agerande efter matchen. Den portugisiske landslagsmannen sade i intervjuer efter matchen att den norske domaren Övrebö var ”en skamfläck för fotbollen” och ”en tjuv”, något som fått kommittén att reagera. Även John Terry kan bli straffad för sina kritiska uttalanden om att Övrebös bristande erfarenhet. Det är inte bara personliga straff som kan komma att delas ut. Chelsea som klubb kan åtalas för bristande kontroll av sina spelare.

En som troligtvis slipper straff är dock Michael Ballack, trots sina minst sagt högljudda protester. Fast, det är klart, man förstår att det brast för Ballack efter att han varit avstängd i VM-finalen -02, förlorat CL-finalen samma år, missat VM-finalen -06 och förlorat förra årets CL-final.

Emmanuel Örtengren

Publicerad 2009-05-22 kl 10:54
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå