TV: Dzekos Champions League-form håller i sig – två nya mål i Romas seger

Serie A

Edin Dzeko gjorde först hattrick mot Viktoria Plzen i andra Champions League-matchen för säsongen.
I den tredje slog bosniern till med två nya mål och agerade även framspelare när Roma vann med 3-0 mot CSKA Moskva.

Se Romas mål i Sporten i spelaren ovan.

CSKA Moskva skapade flera chanser i inledningen av matchen, men Robin Olsen räddade chanserna gästerna skapade.

Istället fortsatte Edin Dzeko där han slutade mot Viktoria Plzen i förra omgången, nämligen med att göra mål. Anfallaren gjorde hattrick mot tjeckerna och satte Romas första mot ryssarna när han blev serverade av Pellegrini framför mål och bara behövde stöta in ledningsmålet.

Bosniern var inte klar där, utan gjorde även 2-0 i första halvlek när han placerade in 2-0 från sidan efter att El Sharaaway snappade upp en boll och serverat den till Dzeko.

Efter halvtid bytte Dzeko roll och blev istället framspelare. En längre boll lyftes in i straffområdet och anfallaren nickade ner bollen mot straffpunkten. Där dök Cengiz Ünder upp och tryckte upp en volley i krysset.

3-0 blev slutresultatet trots ett par bra chanser till för Roma, där CSKAs målvakt för dagen Ilya Pomazun gjort flera fina räddningar.

Efter vårt första mål var det lite enklare och det var mindre press på oss. De hade ett några bra chanser de första 30 minuterna och efter vi gjorde vårt mål var det mindre press och vi var mer självsäkra. Jag tycker vi tog över fullständigt i andra halvlek, säger Dzeko efter matchen till uefas hemsia.

Roma toppar nu gruppen på sex poäng, med bättre målskillnad än Real Madrid. CSKA ligger trea med fyra poäng.