POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
CHAMPIONS LEAGUE

Efter kaosscenerna - AEK Aten straffas med tomma läktare och villkorlig diskvalifikation

Foto: Bildbyrån

Kaos uppstod på läktarna när AEK Aten mötte Ajax i november.
Nu straffas den grekiska klubben hårt, med tomma läktare, böter ett villkorligt straff om diskvalifikation från Europa-spel.

Det var i slutet av november som AEK Aten tog emot Ajax på hemmaplan i gruppspelet i Champions League. Då uppstod det stora oroligheter på läktarplats inför matchen. På bilder gick det att se att AEK-fans kastade olika objekt mot Ajax-fansen, däribland en bensinbomb och en brand uppstod på läktaren. Kravallpolis fick därefter ingripa, samtidigt som Ajax-fans hamnade i bråk med polisen.

Sky Sports rapporterade att de flesta av skadorna inte var allvarliga, men att sex Ajax-supportrar och tre poliser fick föras till sjukhus efter tumultet. En polis tvingades ligga kvar på sjukhuset över natten.

Efter kaosscenerna så får AEK Aten nu ett hårt straff. Klubben stängs av i nästa Uefa-turnering som man kvalificerar sig till. Straffet är dock villkorligt och om AEK sköter sig under den närmsta tvåårsperioden så kan man komma undan straffet.

Dock döms klubben oavsett till spel inför tomma läktare i de kommande två hemmamatcherna i Europa. Dessutom får man böta 80 000 euro, runt 840 000 svenska kronor.

AEK Aten kommenterar beslutet på sin hemsida.

"Vårt lag bad om ursäkt offentligt omedelbart, och erkände vår del av ansvaret för det som hände."

"Det viktigaste för alla oss att inse och tänka på är att det här beslutet inte betyder slutet av den här eskapaden, men början på en extremt svår väg av fullständig förståelse för betydelsen av det här beslutet. Samtidigt som vi behöver ta drastisk aktion för att undvika att vi någonsin finner oss själva i den här positionen igen, för då kommer det inte att finnas någon återvändo."

Publicerad 2019-02-22 kl 15:20
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå