Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
CHAMPIONS LEAGUE

Ekstrands debut - borta mot Arsenal: "Pirrigt men riktigt kul"

Två timmar före matchstart fick Joel Ekstrand beskedet.
Debut i Champions League – borta mot Arsenal.
- Pirrigt, men riktigt kul, säger han till fotbollskanalen.se.

Den förre HIF-spelaren skulle egentligen sitta på bänken i Udineses play off-möte med storklubben från norra London. Men kort före avspark ändrades planerna. Serie A-laget drabbades av sena avhopp – och i omklädningsrummet gick det upp för 22-åringen att han skulle starta.

Då var det bara att bita ihop.

- Klart att man blev lite nervös och att det pirrade och så. Men även om jag inte spelat matcher av den här kalibern förut kände jag mig mest taggad, säger Ekstrand.

Och det visade han verkligen direkt. I sin första närkamp med Marouane Chamakh satsade Ekstrand för fullt, klippte stjärnanfallaren och belönades med gult kort redan efter 51 sekunder.

- Ja, det var väl inte helt optimalt med varningen så snabbt. Men ser jag till helheten är jag oerhört nöjd för egen del. Visst, vi förlorade med 1-0 och det grämer mig att vi inte gjorde mål, men rent personligt tycker jag att mycket var fantastiskt. Att få starta i Champions League på Emirates… Det är bara att tacka, ta emot och fortsätta köra, säger Ekstrand.

Hur pass bra var Arsenal som lag?
- Individuellt sett har de fantastiska spelare. Framför allt där framme med Chamakh, Gervinho och Walcott. Det var jävligt tufft att möta dem en mot en i vissa lägen. Men ibland blev de nonchalanta i sitt spel också – och det utnyttjade vi bra, tycker jag. Man ska ha respekt för Arsenal – men inte för mycket.

Vid ett tillfälle kunde det docka ha slutat riktigt illa för Ekstrand, som för dagen kamperade på Udineses högerbacksplats. Gervinho höll på att komma helt fri i en omställning, och det fanns bara en utväg. Att tackla undan både honom och bollen.

- Jag tänkte: Släpper jag honom så gör han mål. Därför var det så skönt att ta bollen klockrent i situationen. Jag kände till och med hur den studsade mot honom ut till inspark.

Först såg det ut som att domaren tänkte döma straff?
- Jag vet, och publiken reagerade också så. Då hann jag bli både orolig och förbannad i ett par sekunder. Men som tur var gjorde domaren rätt och vi fick domslutet med oss, säger Ekstrand.

Vad behöver ni ändra för att rå på Arsenal i returen?
- Alltså, det taktiska får tränaren fila på i veckan. Det jag tycker att vi kan bära med oss är att vi skapar lägen nog för att göra både ett och två mål. Det här är inget omöjligt läge, säger Ekstrand.

Publicerad 2011-08-17 kl 00:29
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons