Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
CHAMPIONS LEAGUE

Engelska medier: "Wernbloom borde ha blivit utvisad"

Foto: Scanpix

Nästa

Avbryt
Försök igen

Pontus Wernbloom är i engelska mediernas strålkastarljus efter sin överkörning av Yaya Toure i gårdagens Champions League: 

– Den svenske landslagsmannen borde ha blivit utvisad, skriver The Telegraph.

Den svenska mittfältaren Pontus Wernbloom får stark kritik i engelska medier efter sin hårda tackling på Yaya Touré i gårdagens Champions League. Svensken gick in med fullt fart i en kroppstackling som fick Toure att lämna marken.

"En så pass vildsint kroppstackling att den skickade Touré upp i luften" skiver The Telegraph.

Daily Mirror uppmärksammade Wernbloom men hade en lite annorlunda inställning än sina konkurrenter

"Kvällens första varning går till CSKA:s Pontus Wernbloom efter att ha sänkt Touré. Hade jag varit domare hade jag strykt det kortet då han har det bästa namnet i världsfotbollen just nu. Pontus Wernbloom? Låter som en karaktär från Sherlock Holmes"

Men det var inte bara tacklingen på Yaya Toure som fick den internationella pressen att lyfta på ögonbrynen. I den andra halvleken rev den svenska mittfältaren ner en framrusande Sergio Agüero och var på väg att få sitt andra gula kort. Domaren Anastasios Sidiropoulos varnade dock, till allas förvåning, fel spelare och Sergej Ignasjevitj fick se det gula kortet istället.

"Ett bisarrt fall av förväxlad identitet", skriver Sky.

The Telegraph går hårdare mot domaren och skriver att denna bör bli avstängd för missen:

"Sidiropoulos klantade sig, och måste straffas av Uefa, efter det fruktansvärda misstaget då han blandade ihop två CSKA-spelare. Pontus Wernbloom försökte dra ner honom två gånger. Den svenske landslagsmannen borde ha blivit utvisad", skriver tidningen.

CSKA Moskva vann matchen med 2-1, men Citys tränare Manuel Pellegrini ville inte skylla resultatet på domaren efteråt.

– Det är inte min plikt att recensera domarinsatsen. I dag var skillnaden mellan lagen inte bara misstag från domaren. Vi kan inte spela såhär om vi vill vinna. Jag vill inte koppla samman domaren med resultatet, sa han efteråt.

Publicerad 2014-11-06 kl 09:05
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons