Ensamme finske supportern i Kazakstan: "Det gör så ont"

En ensam HJK-supporter reste med sitt lag till Kazakstan för Champions League-kval. Då förlorade finländarna med 4-3 på stopptid.
- Det gör så ont, säger HJK-supportern Arto Ihatsu till Ilta-Sanomat.

Efter 0-0 hemma i Helsingfors hade HJK ett bra utgångsläge inför returen i den tredje kvalomgången till Champions League mot Astana.

Och läget blev ännu bättre väl nere i Kazakstan. Efter lite mer än 40 minuter ledde finländarna med 2-0, men Astana reducerade precis innan paus. I den andra halvleken gick också Astana upp i en 3-2-ledning, men fick sedan en utvisning.

I den 86:e minuten kvitterade HJK på straff och var därmed vidare till play off-rundan, men på stopptid satte Astana 4-3.

Bedrövande för HJK, och framför allt för den ensamme HJK-supportern som åkt den hela 300 mil långa vägen till Kazakstan för att stötta sitt lag.

- Det är svårt att säga något över huvud taget. Det gör så ont, säger supportern Arto Ihatsu till Ilta-Sanomat.

- Bakom oss har vi en lång väg till Kazakstan och framför oss en lång väg hem. Det svider rätt så mycket, fortsätter han.