Expertens kritik mot Ajax: "Så får man inte bete sig"

Ett helt hav öppnade sig vid Napolis 3-1-mål mot Ajax.
Då sågades det nederländska laget.
- Så där får man inte bete sig när man bedriver anfallsspel, sa Telia- och C More-experten Marcelo Fernandez.

Ajax tog visserligen ledningen mot Napoli, men sedan kollapsade det nederländska laget.

I den 18:e minuten gjorde Giacomo Raspadori 1-1.

I den 33:e minuten satte Giovanni di Lorenzo dit 2-1.

I den 45:e minuten rullade Piotr Zielinski in 3-1 i ett friläge.

När Zielinski gjorde sitt mål riktade Telia- och C More-expertkommentatorn Marcelo Fernandez kritik mot Ajax. De hade inget "kontringsskydd" när de tappade bollen.

- Så där får man inte bete sig när man bedriver anfallsspel. Ett Ajax som är helt ur position för eventuella bolltapp. Det är ett helt hav på centralt mittfält, sa han i sändningen.

Ajax fick inte ordning på vare sig försvars- eller anfallsspel och precis efter paus utökade Neapel-gänget till 4-1 och det var Raspadori som gjorde sitt andra mål i matchen.

Det slutade inte där.

Khvicha Kvaratskhelia skickade in 5-1 i den 63:e minuten och med tio minuter kvar petade Giovanni Simeone in 6-1.

Matchen slutade 6-1 till Napoli som nu kopplar ett litet grepp om sin grupp. Laget har vunnit alla sina tre matcher och har tre poäng ned till tvåan Liverpool, som slog Rangers under tisdagen. Ajax har tre poäng på tre matcher medan Rangers fortfarande är ute efter att spräcka sin nolla.

Alla matcher från Champions League ser du på C More och Telia Play.

Publicerad 2022-10-04 kl 22:49