FC Köpenhamn utslaget ur CL - missar Europa League

FC Köpenhamns Champions League-äventyr är över.
Det står klart efter nederlaget mot Sevilla, 3-0.

3:47

Viktiga poäng stod på spel mellan Sevilla och FC Köpenhamn. Vinnaren skulle säkra spel i Europa League och ha chans på att ta sig vidare från gruppspelet i Champions League. Vid ett nytt oavgjort resultat, 0-0 slutade första mötet lagen emelllan, skulle allting vara vidöppet inför den sista gruppomgången.

Det blev Sevilla som fick jubla på sin hemmaarena.

Youssef En-Nesyri gjorde 1-0 i den 61:a minuten. Därefter försökte FCK få in en kvittering, men i stället gjorde Isco 2-0 i den 88:e minuten och i matchens absoluta slutskede satte Gonzalo Montiel dit 3-0, vilket blev matchens sista mål.
- Jag är verkligen riktigt besviken att vi har så många bra lägen på motståndarens plan i första halvlek, men att vi inte avslutar dem. Det tycker jag är för dåligt, säger FCK-tränaren Jacob Neestrup till danska Viaplay enligt danska TV2.

Sevilla har nu spelat ihop sju poäng på fem matcher. I den sista gruppomgången möter man Manchester City. FCK, som kommer att bli gruppjumbo, ställs mot Dortmund i den sista omgången. City, som spelat ihop tio poäng på fyra matcher, ställs mot Dortmund, som inkasserat sju poäng på fyra matcher, möts senare i kväll.

Sevilla: Dimitrovic - Montiel, Gudelj,Gomez, Alex Telles - Suso, Jordan, Rakitic, Isco, Marcao - Dolberg.

Köpenhamn:  Grabara - Jelert, Lund, Khocholava, Kristiansen, Lerager, Clem, Claesson, Bergmann Jóhannesson, Haraldsson, Daramy.

Alla matcher från Champions League ser du på C More och Telia Play.

Publicerad 2022-10-25 kl 20:37