FCK vann slaget om norden - danskarna till Champions League

Det blev svenskarna i FC Köpenhamn som fick jubla i slaget om Norden.
Efter 1-0 i returen hemma på Parken tog sig FCK till gruppspelet i Champions league-fotbollen för andra gången i klubbens historia.

slänningen och förre Djurgårdsspelaren Sölvi Ottesen frälste hemmalaget efter en dryg halvtimmes spel. Hans mål gav 2-2 totalt och FCK avancerade vidare tack vare fler gjorda mål på bortaplan.

Totalt åtta svenskar fanns på planen, fyra i varje lag.
Landslagsmålvakten Johan Wiland och backduon Mikael Antonsson och Oscar Wendt fick jubla i kapp, precis som inhopparen Peter Larsson som fick vara med om matchens sista minuter.

För Daniel Örlund, Mikael Lustig, Mikael Dorsin och Rade Prica blev det en bitter kväll som slutade med en knapp men klar förlust. För Lustig dessutom dubbelt deppigt då han missade markeringen på Ottesen vid segermålet.

FCK var snäppet bättre och skapade förutom målet också flera jättelägen. I den första halvleken hade Martin Vingaard två stolpskott och förre Kalmar-brassen Cesar Santin brände öppet mål en bit in i andra halvlek.

Ändå var Rosenborg bara millimeter från avancemang då veteranen Roar Strand prickade ribban i slutminuterna.

Det är andra gången som FC Köpenhamn tar sig till gruppspelet i Champions league efter debuten säsongen 2006/07. Gruppspelet lottas på torsdagen.