Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
CHAMPIONS LEAGUE

Förre MFF- och Celtic-spelaren: "Celtic Park har bästa atmosfären i Europa"

Foto: Scanpix

Svenske Bahrudin Atajic har spelat för både Malmö FF och Celtic. Han vet vad som väntar MFF i kvällens Champions League-match.
- Celtic Park har den bästa atmosfären i Europa, om inte i världen, säger han till Fotbollskanalen.

Som 5-åring började Bahrudin Atajic spela fotboll i Malmö FF. Elva år senare lämnade han klubben i sitt hjärta för att bli ungdomsproffs i Celtic. Anfallaren lyckades också klättra upp i den skotska storklubbens A-lag till slut, men totalt blev det bara fyra ligamatcher och ett mål för Celtic.

Efter en kortare låneperiod i League One med Shrewsbury Town lämnade han Celtic för spel i den finska högstaligan och SJK, där han spelar i dag.

Nu får 21-årige Atajic följa Champions League-mötet mellan sina två gamla klubbar från sidan. Och han gör det med spänning.
- Det är speciellt för mig. Jag spenderade nästan fem år i Celtic och jag älskar båda klubbarna. Jag kan inte säga att jag håller på något av lagen, för båda är speciella. Jag tror på ett väldigt jämnt möte. Båda lagen är väldigt bra och är bra på hemmaplan med stödet från publiken, säger Atajic.

- Celtic är en storklubb, men de har inte det lag som de bör ha. Det är skillnad på klubbens storlek och kvaliteten som laget håller. Men det är fortfarande ett väldigt bra lag. Malmö har presterat väldigt bra och nu verkar de ha prickat formen i perfekt tid.

Svenskbosniern följer de båda lagen så mycket han kan och han vet vad som väntar MFF på ett förväntat fullsatt Celtic Park (60 000 åskådare).
- Det är en fantastisk atmosfär där. Det är den bästa i Europa, om inte den bästa i världen. Speciellt i Champions League. Då är det väldigt hett. Celtic som lag tar åt sig av den och får energi av atmosfären. Det kommer bli tufft där för Malmö och blir de för försiktiga kommer det bli svårt.

- Det är en otrolig känsla att spela där för Celtic. Du hör inte dig själv ens. Det är galet... Publiken ger dig någon kraft som du vanligtvis inte har. Det är underbart, säger Atajic.

Så hur ska man som motståndare tackla atmosfären?
- Man ska inte vara nervös. Det kommer vara lite främmande för Malmö, men om man går in i matchen med mycket självförtroende, vilket vi från Malmö brukar ha, så tror jag det blir okej. Men man måste ha lite tur också.

Vilka spelare får Malmö först och främst se upp med i Celtic?
- Kaptenen Scott Brown är en grym ledare, norrmannen Stefan Johansen är en nyckelspelare och Virgil van Dijk är en fantastisk fotbollsspelare. Han är teknisk, fysisk och har bra spelförståelse. Han är en klasspelare.

Över två matcher tror Bahrudin Atajic att det kommer bli väldigt jämnt.
- Båda spelar grymt bra hemma, tack vare sina supportrar. När Celtic åker till Malmö kommer det vara tufft för dem.

Vilka ser du som favoriter?
- Celtic är ju seedat så de är väl snar favorit. Men eftersom Malmö är mitt uppe i sin säsong och Celtic precis har börjat sin så tror jag det jämnar ut sig. Det är svårt att säga, avslutar Atajic.

Publicerad 2015-08-19 kl 18:30
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons