Gladbach krossade Sjachtar Donetsk på bortaplan - Plea hattrickskytt

Borussia Mönchengladbach hade en rolig kväll i Ukraina.
Tyskarna gjorde fyra mål i första halvlek, nollade och vann mot Sjachtar Donetsk med 6-0 på bortaplan.

Sjachtar Donetsk tog emot Borussia Mönchengladbach under tisdagskvällen. Både lagen har gjort det bra i Champions League-gruppspelet och låg inför veckans omgång före både Real Madrid och Inter.

Gladbach tog ledningen efter bara åtta minuter, då Alassane Plea satt 1-0 för bortalaget. Nästan tio minuter senare var det dags igen, och då var det Sjachtars Valeriy Bondar som stod för ett självmål.

Ytterligare några minuter senare var det dags igen, då Plea höll sig framme och gjorde 3-0 på pass från Lars Stindl. Gladbach skulle även hinna med att göra 4-0 innan paus, då ytterbacken Ramy Bensebaini utökade ledningen.

I den andra halvleken drog tyskarna ned på tempot något. Men i den 65:e minuten hittade Plea fram till Stindl som satt 5-0, och drygt tio minuter senare skulle Plea fullborda sitt hattrick. 6-0 var ett faktum när Plea satt sitt tredje mål i matchen. Anfallaren är den första spelaren i Gladbachs historia att göra hattrick i Champions League.

Matchen slutade även 6-0, vilket innebär att Gladbach nu har fem poäng efter tre spelade matcher, samtidigt som Sjachtar har fyra. De andra två lagen, Real Madrid och Inter spelar även de under tisdagskvällen.