Gündogans drömmål gav Manchester City segern mot Porto

Porto chockade Manchester City och gjorde 1-0 efter 14 minuter.
Men City replikerade snabbt och kunde vända och vinna med matchen med 3-1.
- Om jag ska vara ärlig har vi det tufft nu, säger Ilkay Gündogan till BT Sport.

Manchester City tog emot Porto i Champions League under onsdagskvällen.

City skulle inte få någon rolig start på matchen, utan det blev som Porto som fick fira efter ett väldigt snyggt mål. Luis Diaz fick en passning av Mateus Uribe, och sedan gjorde han resten själv. Han drev förbi hela Citys backlinje och avslutade lågt till vänster, ottagbart för Ederson i City-målet.

Men bara minuter senare kom kvitteringen. Raheem Sterling sparkades ned av Pepe och City fick straff. Upp stegade Serigo Agüero och tog straffen. Agustin Marchesin slängde sig åt rätt håll och var på bollen, men den var tillräckligt hård och smet under målvakten.

Porto gjorde det bra under den första halvleken och hotade mycket offensivt, och tvingade fram räddning på mållinjen av Kyle Walker - men 1-1 stod sig till paus.

I början på den andra halvleken slog Ilkay Gündogan till på halvvolley, men Porto-målvakten gjorde en bra räddning och höll Porto kvar i matchen. Och i den 65:e minuten var dags för Gündogan igen, den här gången på frispark. Tysken skruvade in bollen perfekt med högern och gav City ledningen i matchen.

Då lossnade det för City, för åtta minuter senare kombinerade den inbytte duon Phil Foden och Ferran Torres fram till 3-1. Den sistnämda kom in från höger och avslutade snyggt i bortre.

3-1 stod sig matchen ut, och Manchester City kunde vinna relativt komfortabelt efter en tuff start med insläppt mål efter bara 14 minuter.

- Det kommer inte vara svårt för Pep (Guardiola) att ta ut en startelva, för spelare kommer vara trötta, säger Ilkay Gündogan till BT Sport efter matchen.

City: Ederson - Walker, Dias, Garcia, Cancelo - Gündogan, Rodrigo - Mahrez, Silva, Sterling - Agüero

Porto: Marchesin - Sarr, Mbemba, Pepe, Sansusi - Viera, Oliveira, Uribe - Corona, Marega, Diaz