Haaland historisk i Champions League - säkrade Dortmunds tredje raka vinst

Borussia Dortmunds Erling Haaland är historisk i Champions League.
Efter tisdagens två mål i mötet med Club Brügge är norrmannen historisk då ingen annan har gjort 15 mål i turneringen så snabbt som Haaland.

Borussia Dortmunds norske supertalang och anfallare Erling Haaland fortsätter att imponera. Under tisdagskvällen tog den tyska storklubben emot Club Brügge i den fjärde gruppspelsmatchen och då höll sig 20-åringen framme och slog till med två nya mål.

Redan i den 18:e minuten spräckte Haaland Dortmunds nolla. Det efter att elegant placerat in bollen intill första stolpen. Ett mål som gör 20-åringen historisk då ingen annan har gjort 15 mål i turneringen så snabbt som Haaland. På tolv matcher.

Precis innan halvtidsvisslan ljöd skruvade Jadon Sancho in en briljant frispark fram till 2-0.

I den andra halvleken fortsatte Dortmund att rada upp läge efter läge och drygt en kvart in kom även 3-0-målet. Målskytt? Haaland. Efter några bollstuds i Brügges straffområde hamnade bollen till slut hos norske anfallaren som dunkade in slutresultatet 3-0. Dortmunds tredje raka vinst i CL.

I och med Dortmunds vinst placerar sig laget i toppen på nio poäng, med en poäng ner till tabelltvåan Lazio.