Hakimi tvåmålsskytt till Dortmund-seger när Inter kollapsade

Inter hade 2-0 - men kollapsade.
Achraf Hakimi stod för två mål när Borussia Dortmund vände till seger.
- Det gör ont, säger Inter-mittfältaren Matias Vecino enligt Football-Italia.

Barcelona stärkte efter 0-0, vilket dock får ses som en missräkning, tidigare under tisdagen mot Slavia Prag ledningen i Champions League-gruppen före Borussia Dortmund och Inter som senare under kvällen gjorde upp på Signal Iduna Park. Det blev en match med två helt olika ansikten, ett i första och ett i andra.

Matchen hann nämligen knappt börja förrän Inter tog ledningen. Dortmunds mittback Manuel Akanji missade en nick vid mittplan och Lautaro Martinez snodde åt sig bollen, avancerade och pricksköt in 1-0 till Milanolaget. Inter ville mer och utökade även senare till 2-0 genom Matias Vecino strax före halvtid. Därmed hade det italienska laget grepp om matchen, men kollapsade sedan i andra halvke.

Dortmund höjde sig i andra halvan av matchen och i den 51:a minuten reducerade Aschraf Hakimi till 2-1. Senare kvitterade Dortmund även till 2-2 genom Julian Brandt och till slut fullbordade laget vändningen. Hakimi, som är på lån från Real Madrid, gav i 77:e minuten Dortmund 3-2 och seger på hemmaplan.

- Det gör ont. Det är en tung förlust efter en sådan bra första halvlek, då vi ledde med 2-0. Vi gick ner för lågt. Vi höll inte i bollen och det gjorde att det blev fel. Jag tror inte att problemet var mentalt, i stället att vi inte kunde hålla i bollen. Därför behövde vi konstant spela på vår egen planhalva, säger Inter-mittfältaren Matias Vecino enligt Football-Italia.

Dortmund är därmed nu tvåa i gruppen med sju poäng, en poäng efter Barcelona och tre poäng före Inter på tredjeplats i gruppen.

Borussia Dortmund: Bürki - Hakimi, Hummels, Akanji, Schulz - Weigl, Witsel - Sancho, Brandt, Hazard - Götze.

Inter:  Handanovic - Godin, de Vrij, Skriniar - Candreva, Vecino, Brozovic, Barella, Biraghi - Lukaku, Martinez.