Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
CHAMPIONS LEAGUE

Hareide hyllar Simeone och Atletico: "Fascinerande att se"

Foto: Scanpix

MADRID. MFF möter Atletico Madrid.
Då hyllar Åge Hareide motståndarnas tränare.
- Simeone får alltid sina spelare att se ut som atleter, säger han.

Dagen innan mötet med Atletico Madrid hade Åge Hareide presskonferens och då passade han på att hylla motståndarlaget och främst tränaren Diego Simeone.

- Det är svårt att få alla spelare att förstå sina roller och jobba stenhårt för rollerna. Men Simeone får alltid sina spelare att göra det. Hans spelare ser alltid ut som atleter. Det är sydamerikanskt inspirerat och vi såg samma sak med Chile och Colombia i VM. Kollektivet är alltid bra, säger han.

Är Atletico bättre än Juventus?

- De är jämna med Juventus, men Atleticos kollektiv är bättre. Juventus har spelare som Tevez. Atletico flyttar sig mycket och jobbar hårt. Det är fascinerande att titta på hur de spelar. Jag är full av beundran för hur de rör sig på planen.

- Men vi måste utmana dem i 90 minuter. Alla lag har svagheter och våra spelare tar sig alltid an utmaningen. Det är inget som är skrämmande längre efter matcherna och framgångarna i Champions League, landslaget och senast nu i U21-landslaget. Det är bra att vi möter Atletico borta först så att vi får känna på dem innan vi möts hemma i vår häxkittel.

Publicerad 2014-10-22 kl 06:12
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons