POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
CHAMPIONS LEAGUE

Hela världen hyllar Messi: "Ett förtrollande geni"

Han hyllas av en hel värld och var den självklara matchhjälten efter Barcelonas 3-1-seger över Manchester United i Champions league-finalen.

Själv tonade bolltrollaren Lionel Messi ned sin roll:

- Att jag blev vald till matchens bäste var det minst viktiga, sade Messi.

Den 23-årige fotbollskonstnären från Argentina hyllades världen över efter Champions league-titeln.

"Hur skulle de kunna misslyckas med det förtrollande geniet Lionel Messi som hjärta" frågade sig den engelska tidningen Daily Mail.

Messi var på sitt allra bästa humör, gjorde själv 2-1-målet och låg bakom David Villas 3-1 i finalen på Wembley i lördags kväll.

Messis lagkamrat Xavi stämde in i hyllningskören:

- Han är nummer ett, det är han som gör skillnaden - han är helt enkelt världens bäste spelare.

Hyllade laget

Men den alltid ödmjuke Messi valde i stället att lyfta fram laget.

- Det är otroligt hur vi spelade, vi var väldigt bra i allt vi gjorde. Det har varit en svår säsong, men vi visade vilka vi är. Vi var det bättre laget och alla är väldigt glada över att få vinna ännu en titel, sade Messi.

Hjältarna firades på söndagen med en kortege i öppen buss genom Barcelona med slutdestination hemmaarenan Camp Nou. Men redan direkt efter matchen fylldes Barcelonas gator med segerrusiga supportrar. Uppemot 50 000 människor firade vilt och i centrum för hyllningarna fanns målskyttarna Pedro, Messi och Villa.

Hänförd ordförande

Klubbpresidenten Sandro Rosell var hänförd över sitt lag och fick i en tv-intervju frågan hur Barcelona skulle gå vidare efter Champions league-finalen:

- Vad mer kan du begära? svarade han och fortsatte:

- Med den här tränaren (Pep Guardiola), som är bäst i världen, och de här spelarna som är bäst i världen, med Messi som ledare, nu handlar det bara om motivation. De har talangen, den mänskliga naturen, lagkänslan och det taktiska kunnandet. Allt jag vill nu är att Camp Nou ska fyllas med barn så att vi kan fira titeln.

TT

Publicerad 2011-05-29 kl 15:27
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå