Helsingborg närmre Champions League - Sörum gjorde hattrick

Nu kan Helsingborg börja drömma. Ett norskt-isländskt samarbete bäddade för 3—1-segern hemma mot polska Slask Wroclaw — och nu är HIF bara en kvalomgång från Europas största klubblagsturnering.

HIF gick vidare med totalt 6—1 och andraklassbiljetten ut i Europa är säkrad, platsen i Europa Leagues gruppspel garanterad. Går Helsingborg vidare från nästa kvalomgång uppgraderas biljetten till första klass, till Champions League.

Biljetten såg firma Finnbogason-Sörum till att boka precis när det började se oroligt ut i Helsingborgsleden.

Slask Wroclaw tog ledningen efter en halvtimme genom Cristián Díaz, just som den polska anstormningen såg ut att ha bedarrat. Gästerna hade satsat framåt från minut ett för att ha en chans att äta upp 0—3-underläget från den första matchen.

Gästerna tryckte på med nya krafter. Men då kom den, kontringen. Alfred Finnbogason löpte igenom och gav Thomas Sörum öppet mål till 1—1 strax före paus.

Några minuter in i andra halvlek assisterade islänningen återigen sin norske anfallskollega: Finnbogason bröstade bollen tillbaka till Sörum, som borrade in bollen bakom Marián Kelemen i det polska målet till 2—1 för HIF.

I den 68:e hände det på nytt. En snabb kontring, Finnbogason, pass till Sörum och ett mycket säkert avslut till 3—1

Publicerad 2012-08-08 kl 18:45