POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
CHAMPIONS LEAGUE

Henke rankar ALLA finalspelare: "Xavi är bättre än Messi och Iniesta"

Henrik Larsson har tillhört både Manchester United och Barcelona.
Här går han igenom lagens startelvor – spelare för spelare.
”Xavi är världens bäste”, skriver Henke i the Telegraph.

Den svenske anfallaren är en av få personer som prickar in bägge kvällens Champions League-finalister i sitt CV. I två krönikor för tidningen the Telegraph rankar han lagen och identifierar deras svaga respektive starka sidor.

När det gäller Barcelona höjer ”Henke” ett varningens finger för Javier Mascherano som kan få förtroendet att spela mittback på Wembley.

”Detta är ett område som United lär försöka att exploatera. Positionen är inte Masscheranos naturliga, och han kan få problem med luftduellerna. Samtidigt har han Piqué bredvid sig, som löser de situationerna”, skriver Larsson.

Däremot hyllar han Xavi – som enligt svensken övertrumfar alla andra i hela världen.

”I min bok är han den främste. Ja, bättre än Iniesta, ja, bättre än Messi. Det beror helt enkelt på att alla anfall går genom honom, han är kreatören för allt vackert som laget presterar. Han slår konstant smarta passningar och du ser honom ytterst sällan ge bort bollen. Han har tillhört laget sedan han var elva år och det syns. Han lever Barcelona”, skriver Larsson.

I Manchester United hoppas Landskronatränaren att Wayne Rooney kliver fram som den ledare han borde kunna vara. Enligt ”Henke” kan forwarden mycket väl bli den som avgör hela matchen.

”För mig är han definitivt topp tre i världen och det vore fantastiskt att se honom bevisa det på den allra största scenen. Då kan ingen tvivla på honom mer. Det är livsviktigt att han gör rollen bakom Javier Hernandez som han ska i kväll. Där är Rooney som vassast, när han droppar ned på mittfältet och sedan avancerar rättvänd mot mål”, skriver Larsson.

Publicerad 2011-05-28 kl 11:30
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå