Hult med assist när Aten föll mot Benfica

Niklas Hult stod för en assist för Aten i Champions League.
Trots det föll den grekiska mästaren mot Benfica med 3-2.

Den svenske vänsterbacken Niklas Hult och hans Aek Aten fick en tung start på den här säsongens Europa-äventyr med 3-0-förlust mot Ajax borta i gruppspelet i Champions League. I kväll ställdes laget mot Benfica på hemmaplan, men åkte på en ny förlust.

Aten åkte redan i den sjätte minuten på första baklängesmålet, då Haris Seferovic sköt 1-0 från nära håll i straffområdet på retur efter ett stolpskott. Nio minuter senare utökade sedan Alex Grimaldo till 2-0, vilket också stod sig första halvlek ut.

Däremot blev Aten inbjudet i matchen strax före halvtid, då Ruben Dias blev varnad för andra gången och utvisad. Det tog det grekiska laget till en början vara på genom att i den 53:e minuten reducera till 2-1. Hult mötte ett inspel i straffområdet och satte fram bollen till Viktor Klonaridis, som slog till på volley från nära håll i mål.

Aten gick även upp till 2-2 före laget i den 74:e minuten släppte in ytterligare ett baklängesmål, den här gången genom ALfa Semedo, till 3-2-förlust på hemmaplan.

Hult spelade hela matchen, medan svenske lagkamraten Astrit Ajdarevic inte var med i matchtruppen, då han inte finns med på Atens lista över tillgängliga spelare för spel i turneringen.