Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
CHAMPIONS LEAGUE

Inga CL-pengar för klubbar som bryter mot ekonomiska fair play-regler

Klubbar som bryter mot Uefas ekonomiska fair play-regler kan i framtiden fråntas prispengar från europeiska turneringar.
- Bra straff, säger Inters vd Ernesto Paolillo.

Uefa inför nya fair play-regler för klubbarnas finanser. Man ska i framtiden inte längre kunna "dopa" klubbarna genom att föra in pengar från andra bolag, och utgifter och inkomster måste balanseras. Reglerna ska göra så att klubbar tänker mer långsiktigt, menar Uefa.

Klubbar som bryter mot reglerna kan i framtiden få hårda straff. Bland annat ska de felande klubbarna kunna förbjudas att värva spelare, och bli fråntagna prispengar från Champions League och Europa League.

Det är den europeiska klubborganisationen ECA som kommer med bestraffningsförslagen. ECA samlar 197 storklubbar runt om i Europa och stödjer fair play-reglerna fullt ut.

- Vi står alla helt bakom de ekonomiska fair play-reglerna eftersom vi måste förändra saker i europeisk fobtoll. Europeiska klubbar förlorade med än en miljard euro förra året, så vi måste göra något, säger Inters vd Ernesto Paolillo, som sitter i ECA:s styrelse, enligt The Guardian.

- Vi tror att ett transferförbud och avsaknad av prispengar från Uefa är bra straff för att bryta ekonomiska regler, fortsätter Paolillo.

Det är dock inte säkert att klubbarnas föreslagna straff införs, eftersom det är Uefas kommitté för finansiell kontroll som bestämmer. Kommittén ska träffas under de kommande veckorna och kommer då bland annat att överväga ECA:s förslag.

Publicerad 2011-09-08 kl 10:14
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons