Insigne hjälte för Napoli - sänkte Liverpool på övertid

Napoli såg ut att gå mot nytt poängtapp i Champions League.
Då slog Lorenzo Insigne till i 90:e minuten och sänkte Liverpool.
- Det är underbart att vinna så här, säger Insigne enligt Football-Italia.

Liverpool besegrade i första omgången Paris Saint-Germain med 3-2 hemma på Anfield, medan Napoli åkte på en missräkning med 0-0 borta mot Röda Stjärnan i gruppspelet i Champions League. Därmed stod viktiga poäng i kväll på spel på Stadio San Paolo.

Napoli inledde mötet bäst och med en frejdig offensiv. Italienarna var redan i den elfte minuten nära att ta ledningen i matchen, då Lorenzo Insigne fick yta till vänster och i höjd med straffområdeslinjen, men sköt tätt utanför mål. Han fick vänta på att få fira.

Därefter fick Liverpool ett tungt bakslag. Naby Keita satte sig i den 15:e minuten ner i gräset och fördes efter en stunds behandling ut från planen. Jordan Henderson hoppade in från bänken och ersatte sin lagkamrat. Liverpool gjorde därefter ett par försök framåt, men kom aldrig riktigt nära mål. Det betydde 0-0 i halvtid.

I andra halvlek fortsatte Napoli att hota framåt. Arek Milik tog fem minuter in i andra halvlek avslut utanför straffområdet och pressade Alisson till att släppa en retur. Liverpool fick undan bollen i sista stund och klarade sig undan ett baklängesmål.

Liverpool var heller inte ofarligt och var i mitten av andra halvlek nära att ta ledningen. Mohamed Salah tog avslut utifrån, men bollen smet tätt utanför ena stolpen. Matchens dittills hetaste chans var dock Napolis, då Dries Mertens med några minuter kvar av matchen slog till på volley, men prickade ribban.

Till slut fick laget utdelning. Insigne höll sig i den 90:e minuten framme i straffområdet och petade in ett inspel av José Callejon till 1-0 och tre poäng i gruppspelet.

- Det är underbart att vinna så här, men vi gjorde en bra insats som lag och ville till varje pris få med oss resultatet. Nu ska vi njuta av segern ett tag och från och med i morgon fokuserar vi på Sassuolo, som också kommer bli en tuff match, säger Napoli-målskytten Lorenzo Insigne efter matchen enligt Football-Italia.

Napoli toppar i och med segern gruppen på fyra poäng före PSG på andraplats på tre poäng och Liverpool på tre poäng. Röda Stjärnan står på noll poäng efter två matcher.

- Vi vet att det är en tuff grupp, men vi ska göra vårt bästa i varje match och sätta varje motståndare under press, säger Insigne enligt sajten.

Startelvor

Napoli: Ospina - Maksimovic, Koulibaly, Albiol, Rui - Allan, Hamsik, Ruiz - Callejon, Milik, Insigne

Liverpool Alisson - Alexander-Arnold, Gomez, van Dijk, Robertson - Milner, Wijnaldum, Keita - Salah, Firmino, Mane