Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
CHAMPIONS LEAGUE

"Jag bär ansvaret" - Barcatränaren efter säsongens första förlust

Foto: SCANPIX

BARCELONA. PSG besegrade Barcelona med 3-2, efteråt tar Luis Enrique på sig säsongens första förlust. 
- Jag kritiserar mig själv först, det är jag som bär ansvaret, säger Barcatränaren efter matchen.

FC Barcelona åkte på säsongens första förlust under tisdagskvällen när man föll med 3-2 borta mot PSG. Efter matchen fick Luis Enrique frågor om misstag från mittbackarna Mathieu och Mascherano samt målvakten Ter Stegen. Men Barcelonatränaren ville inte skylla förlusten på någon av sina spelare utan tog på sig ansvaret själv.

- Jag dömer inte individer efter en förlust. Detta är allas vårt fel och jag kommer först kritisera mig själv före någon av mina spelare. Jag är tränaren och ansvaret är mitt. Det var ingen framgångsrik match för oss och vi ska gå igenom vad vi gjort bra och vad vi gjort dåligt. Men jag tycker inte att det är rätt att döma någon enskild spelare den här kvällen, säger han.

Barcelonatränaren hyllade även PSG för att de levt upp till den tuffa pressen men konstaterade samtidigt att oavgjort inte hade varit ett orättvist resultat.

- Situationen är tydlig. De är ett lag som spelar på samma nivå som oss och dem har klarat av pressen. Vi gjorde inte riktigt så bra i från oss som vi hade förväntat oss, även om vi hade klara chanser till att kvittera i slutet. Jag säger inte att resultatet var orättvist men jag tycker inte att oavgjort hade varit orättvist heller. Jag känner till PSGs potential, de vill vinna Champions League och det förvånar mig inte, säger Luis Enrique efter matchen enligt AS.

 Även Dani Alves erkände att Barcelona inte haft en av sina bättre matcher.

-  För att utvecklas måste du göra misstag, men de misstagen kostade oss matchen. Vi måste rätta våra fel och fortsätta med vår fotbollsfilosofi.

Enligt Barcelonaförsvararen förlorades matchen på egna misstag vid fasta situationer.

- De gjorde två mål på oss för att vi inte var tillräckligt uppmärksamma vid fasta situationer. Vi kunde inte heller kontrollera matchen, något som normalt är en av våra kvalitéer. Men vårt sätt att spela kan inte förändras på grund av ett resultat, säger Dani Alves efter matchen enligt Sport.

Publicerad 2014-10-01 kl 14:14
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons