TV: Basel skrällvann - men City ändå vidare till kvartsfinal i Champions League

Manchester City krossade Basel i Schweiz för tre veckor sedan.
Då hade man råd att förlora kvällens returmöte i Manchester och ändå ta sig vidare till kvartsfinal i Champions League.
- Andra halvlek var riktigt, riktigt dålig, säger Manchester Citys manager Pep Guardiola efter matchen enligt klubbens twitterkono.

Se Sporten med Basels sista mål i spelaren.

På St Jakob Park vann Manchester City den första åttondelsfinalen med hela 4-0, vilket gjorde att man minst sagt hade en bra sits inför kvällens returmöte på Etihad Stadium.

Det skulle börja bra även i kväll för de ljusblåa, då Gabriel Jesus gav laget ledningen redan i den åttonde minuten i det som var hans första start sedan skadan han drog på sig i mötet med Crystal Palace på nyårsafton.

I den 17:e minuten skulle Basel kvittera genom Mohamed Elyounossi till 1-1, och i minut 71 skulle Basel även ta ledningen i matchen genom Michael Lang. Basel behövde dock vinna med fyra måls marginal för att slå ut City och således göra tre mål till.

Schweizarna vann matchen med 2-1 - men det räckte alltså inte och City går vidare till kvartsfinal. Förlusten var Citys första på hemmaplan sedan december 2016.

- Vi är glada över att vara i kvartsfinal, vi är jätteglada över det. I andra halvlek anföll vi inte och glömde bort att passa bollen. Andra halvlek var riktigt, riktigt dålig, säger Manchester Citys manager Pep Guardiola efter matchen enligt klubbens twitterkono.

Se Sporten med Basels sista mål i spelaren ovan.

Manchester City: Bravo, Danilo, Stones, Laporte, Zinchenko, Gündogan, Touré, Bernardo, Foden, Sané, Jesus.

Basel: Vaclik - Lang, Lacroix, Suchy, Riveros - Frei, Serey Dié - Bua, Zuffi, Elyounoussi - Oberlin.