TV: City körde över Club Brügge - stortalang slog till direkt

Manchester City körde över Club Brügge på bortaplan med hela 5-1.
Då fick 19-årige stortalangen Cole Palmer göra sitt första Champions League-mål - direkt efter han blivit inbytt.

Det är en jämn tillställning i Champions Leagues grupp A. Paris Saint-Germain ledde inför kvällens omgång gruppen med fyra poäng på två matcher, delat med Club Brügge - som under tisdagen tog sig an trean Manchester City, med tre poäng på två matcher, hemma på Jay Breydelstadion.

Under de inledande 20 minuterna var det spel mot ett mål, då gästande Manchester City radade upp chanser. Phil Foden, Jack Grealish och Riyad Mahrez hade alla tre fina lägen. City hade dessutom en boll i mål, men linjedomaren dömde bort de för offside.

Men tio minuter senare skulle de få en boll i nät, som skulle godkännas. Foden hittade den portugisiske ytterbacken med en läcker djupledsboll, varpå Cancelo tog med sig bollen och kyligt placerade in den till 1-0.

Precis innan halvtid skulle City även utöka sin ledning. Mahrez fälldes i Brügges straffområde och domaren blåste straff. Algeriern klev sedan själv fram till straffpunkten och placerade kyligt in 2-0 samtidigt som han skickade Simon Mignolet åt fel håll i Brügge-målet.

Kort in i den andra halvleken skulle City sedan sätta trean. Högerbacken Kyle Walker blev framspelad av Kevin De Bruyne, och Walker gjorde inga misstag. Han sköt hårt och lågt in i målet från nära håll till 3-0.

Överkörningen skulle därefter fortsätta när akademiprodukten Cole Palmer gjorde 4-0 efter 67 minuter. Raheem Sterling ryckte ifrån och hittade sedan Palmer utanför Brügges straffområde, varpå han tog emot och enkelt placerade in 4-0 med sitt första Champions League-mål. Detta direkt efter att både Palmer och Sterling blivit inbytta.

Innan matchen var slut skulle det komma två mål till. Först reducerade hemmalaget till 4-1 genom Hans Vanaken, innan Mahrez fastställde slutresultatet 5-1 med sitt andra mål i matchen med sex minuter kvar att spela av ordinarie tid.

Manchester City vann och klättrar upp i gruppledning på sex poäng. Dock har PSG en match mindre spelad och kan återta förstaplatsen om de besegrar Leipzig senare under tisdagskvällen. Club Brügge, i sin tur, trillar ner till tredjeplats. Den behåller belgarna oavsett om gruppjumbon Leipzig besegrar PSG eller inte, då Leipzig för närvarande har noll poäng kontra Brügges fyra poäng.

Club Brügge: Mignolet - Clinton Mata, Hendry, Sobol - Sowah, Vanaken, Balanta, Rits, Nsoki - Lang, De Ketelaere.

Manchester City: Ederson - Walker, Dias, Laporte, Cancelo - Silva, Rodri, De Bruyne - Mahrez, Foden, Grealish.

Matchen streamas hos Telia och C More 18.45, sändningsstart är 18.30.