Real avgjorde sent - drömläge inför returen

Trots elva man mot tio i 70 minuter såg det länge ut som att Real Madrid skulle gå mållöst borta mot Atalanta.
Då klev vänsterbacken Ferland Mendy fram - med högerfoten - och frälste gästerna med sitt första Champions League-mål i karriären.
- Jag blev väldigt lycklig. Det är en stor ära, säger Mendy till Sky Sport Italia.

Atalanta fick en mardrömsstart i Champions League-åttondelsfinalen hemma mot Real Madrid när Remo Freuler visades ut redan efter 18 minuter. Mittfältaren fällde en framstormande Ferland Mendy just utanför straffområdet och domaren bedömde det hela som frilägesutvisning - trots ivriga protester från hemmaspelarna.

Efter knappa halvtimmen kom nästa smäll för Atalanta när anfallaren Duvan Zapata tvingades kliva av med en skada. Han ersattes av Mario Pasalic.

I slutminuterna av första halvlek ropade Atalanta på straff när Luis Muriel blev stämplad av Lucas Vazquez precis innanför straffområdet. Domaren valde dock att fria.

Den hetaste målchansen före paus kom på tilläggstid när Casemiro, som är avstängd i returen, nådde högst på Toni Kroos frispark och Atalanta-målvakten Gollini gjorde en snabb reflexräddning.

Direkt i andra halvlek var Luka Modric nära att ge Real Madrid ledningen med en yttersida som smet tätt utanför stolpen via Atalanta-ben. Minuterna senare var det Vinicius som fick en jättechans - nu från bara några meters avstånd. Men Robin Gosens kastade sig och täckte skottet i sista stund ut till hörna.

Real Madrid skulle dock hitta ett segermål till slut. I den 86:e minuten tog vänsterbacken Ferland Mendy emot bollen från Luka Modric efter en kort hörnvariant. Mendy placerade därefter in 0-1 i bortre hörnet - med högerfoten. Det var fransmannens första Champions League-mål i sin 27:e match i turneringen.

Real höll undan och vann med 1-0 - vilket ger ett drömläge inför returen den 16 mars i Madrid.

Zinedine Zidane var lättad efter uddamålssegern.

- Det var svårt för oss, men i slutändan är det ett bra resultat. Det är ett viktigt resultat med ett bortamål, men vi vet att det finns en returmatch och vi måste vinna. Det var inte lätt, inte ens med elva mot tio. Vi spelade mot ett väldigt fysiskt starkt lag som var skickliga i defensiven, säger Real Madrid-tränaren till Marca.

Atalanta: Gollini - Toloi, Romero, Djimsiti - Maehle, De Roon, Freuler, Gosens - Pessina - Muriel, Zapata.

Real Madrid: Courtois - Vazquez, Varane, Nacho, Mendy - Modric, Casemiro, Kroos - Isco - Asensio, Vinicius.