Källström hoppade in när Lyon vann helfranska kvarten

Rasande tempo i den helfranska kvartsfinalen. Men till sist stod Lyon som segrare med 3-1 mot Bordeaux.

Kim Källström fick börja på bänken när Lyon tog emot Bordeaux i det helfranska mötet. Bordeaux, som leder franska ligan, fick ha hand om mycket av spelet. Men Lyons kontringar var effektiva och två gånger i första halvlek var det Lyon som gick upp i ledning.

Lisandro Lopez avslutade ett snabbt anfall med att lite turligt kunna stöta in 1—0 i tionde minuten. Marouane Chamakh nickade snyggt in kvitteringen innan Lyon tog ledningen igen i 32:a minuten, sedan Michel Bastos oattackerad kunde smälla in 2—1.

Kim Källström ersatte Bastos i 66:e minuten. Tio minuter senare kom målet som gav Lyon ett mycket bra läge inför bortareturen i det helfranska mötet. Lisandro Lopez satte straffen som gav 3—1.

Så var matchen:

3-1! Lyon får straff som Lopez förvaltar.

2-1! Lysande anfall av Lyon avslutas av Michel Bastos, efter ett inlägg från Miralem Pjanic.

1-1! Yoann Gourcuff vrider bort sin försvarare med en Cruyff-fint, innan han slår ett precist inlägg som Chamakh nickar in.

1-0! Ciani nickar bort en boll höjdboll som slåss mot straffområdet. Mathieu Bodmer håller sig framme och skjuter ett skott längs straffområdet, som Lisandro Lopez håller sig framme på och kan stöta in ledningsmålet för Lyon.