Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Klopp: "Det måste vara folk som inte gillar Håland som jämför honom med Zlatan"

Champions League

Jürgen Klopp är mäkta imponerad av Erling Braut Håland.
Men jämförelserna med Zlatan gillar han inte.
- Det måste vara gjort av folk som inte gillar honom, säger Klopp enligt norska TV2.

Foto: Bildbyrån

Erling Braut Håland har gjort stor succé under hösten och öst in mål för Red Bull Salzburg i både den österrikiska ligan och i Champions League. Norrmannens framfart har inte gått obemärkt förbi, och inför tisdagens Champions League-möte mellan Salzburg och Liverpool så hyllar gästernas manager Jürgen Klopp anfallaren.

- Han är en super-, superspelare. Han är bara 19 år gammal, och det kan du se på hans firanden. Sett till allt annat är han väldigt mogen. Han är fysiskt klar, snabb, teknisk och en väldigt god avslutare. Så ja, en superspelare. Jag kan inte säga något annat, säger tysken enligt norska TV2.

ANNONS

Håland har efter succén i höst jämförts med Zlatan Ibrahimovic, men den jämförelsen ger Jürgen Klopp inte mycket för.

- Jag menar att det absolut inte ger någon mening till det hela. Det måste bara vara folk som inte gillar honom som jämför honom med Zlatan Ibrahimovic. Det är som för en boxare att bli jämförd med Muhammad Ali, det är inte rättvist. Du kan vara en vidunderlig boxare utan att vara en Muhammad Ali eller Floyd Mayweather. Så det finns ingen grund att jämföra en man som honom (Håland) med en man som honom (Zlatan). Speciellt inte med en svensk anfallare.

Publicerad 2019-12-10 kl 11:09

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto