Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
CHAMPIONS LEAGUE

Kolla här England - det går att vända tvåmålsunderläge i Champions League

Tre av fyra engelska lag förlorade med 2-0 i sina Champions League-åttondelsfinaler. Omöjligt att hämta igen?
Nej, då. Fem lag har klarat det förr.

Manchester City och Arsenal har en närmast omöjlig uppgift eftersom de åkte på sina 0-2-förluster på hemmaplan mot Barcelona respektive Bayern München och därför måste vända på bortaplan. Manchester United har det lite överkomligare eftersom man åkte på sin förlust med samma siffror på bortaplan mot Olymiakos och i alla fall har hemmafördel till returen.

Citys och Arsenals uppgift saknar lyckliga slut i Champions League-historien men Manchester United har hopp och kan inspireras av föregångare.

Fem lag har tidigare klarat av att vända tvåmålsunderlägen - något de brittiska måste klara av nu.
Norska Vg.no har gjort en sammanställning av matcherna som ger lite hopp.

Barcelona
Förlorade borta mot Milan i åttondelsfinalen av förra årets Champions League-upplaga med 2-0. Men hemma i Katalonien vann man med 4-0 och tog sig vidare i turneringen.

Chelsea
Året innan klarade Chelsea av hämta sig efter 1-3 borta mot Napoli i åttondelen. Det krävdes dock en förlängning där Branislav Ivanovic fixade avancemanget.

Deportivo la Coruña
Klarade av det smått otroliga när man vände 1-4-förlust på San Siro till att vinna med 4-0 hemma i Galicien. Stjärnorna Andrej Sjevstjenko, Cafu, Kaka och Andrea Pirlo fick se sig slagna av hjältarna Juan Valeron, Walter Pandiani, Albert Luque och Jorge Andrade med flera våren 2004.

Monaco
Samma år som Deportivo stod för sin sensation i kvartsfinalen bjöd en annan av kvartarna på ett liknande drama. Monaco hade dock lyckats göra ett mål till, alltså förlorat med 4-2, borta mot Real Madrid. I det lilla furstendömet gick dock stjärnorna på pumpen med 3-1. Nu var det stjärnor som Raul, Zinedine Zidane, Ronaldo, Luis Figo, Roberto Carlos med flera som fick se sig slagna. Monacos mål gjorde av Fernando Morientes (utlånad från just Real) och Ludovic Giuly som samma sommar flyttade till Barcelona.

Barcelona
I kvartsfinalerna 2000 hade Chelsea med sig 3-1 från hemmaplan men borta mot Barcelona blev Rivaldo tvåmålsskytt när Barca vann med samma siffror och sedan drygade ut med två mål till under förlängningen.

Publicerad 2014-03-11 kl 16:50
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons