Kryss efter Romas magiska långskott

Barcelona fick en smakstart mot Roma i Champions League. Men Roma kvitterade med ett fantastiskt mål från halva plan av Alessandro Florenzi.

Barcelonas tränare Luis Enrique återvände till den klubb han tränade 2011/2012 för att spela den inledande gruppspelsmatchen i säsongens Champions League.

Och han fick jubla. Efter 20 minuter satte Luis Suarez 0-1 på nick efter ett inlägg från Ivan Rakitic till höger i straffområdet.

Men en stund senare svarade Roma - med besked. Alessandro Florenzi såg att Ter Stegen stod långt ut, och avslutade från halva plan. Ett enastående långskott som passerade ovanför keepern och in i mål.

I början av den andra halvleken blev Romas målvakt Wojciech Szczesny utbytt efter att ha skadat sig i en duell med Luis Suarez.

Efter drygt en timmes spel fick Barcelonas Rafinha köras av planen på bår samtidigt som han ersattes av Mascherano.

I slutminuterna var det högt tryck från Barcelona, men Romas försvar och inte minst inbytte målvakten Morgan De Sanctis såg till att italienarna fick med sig en poäng.