Leverkusen nära åttondelsfinal

Bayer Leverkusen är på god väg mot åttondelsfinal i Champions League-fotbollen.

Bundesligaklubben toppar grupp C med nio poäng efter fyra spelade omgångar.

Son Heung-Min.

Tyskarna gjorde som i förra mötet med Zenit S:t Petersburg, vann på nytt, nu med 2—1 och den här gången på rysk mark. Båda målen kom i andra halvlek och båda gångerna hette målskytten Son Heung-Min.

Först slog han till vid en frisparksvariant mitt i andra halvlek. Några minuter senare var sydkoreanen i farten igen och placerade säkert in målet som blev avgörande eftersom José Rondon reducerade i slutminuterna.

Annars var Zenit närmast att ta ledningen, när brasilianaren Hulk med en frispark bra långt från mål prickade stolpen.

Benficas sena segermål (1—0) hemma mot Monaco betydde första segern i höst och att chansen att gå vidare finns kvar. Benfica och Zenit har båda fyra poäng, Monaco fem.

Publicerad 2014-11-04 kl 20:36