Lewandowskis show – inblandad i allt när Bayern krossade Chelsea

Två mål och två assist.
Robert Lewandowski hade stor show när Bayern München slog ut Chelsea ur Champions League.

Robert Lewandowski gav hemmalaget ledningen efter tio minuters spel – från elva meter. Polacken ordnade själv fram straffen och placerade enkelt in den bakom Willy Caballeo i Chelsea-målet. Mål nummer tolv för anfallaren i Champions League den här säsongen.

Tyskarna blåste på efter sitt ledningsmål. Kvarten efter 1-0 kom 2-0 genom Ivan Perisic som hittade nätmaskorna från nära håll, assisterad av Lewandowski.

Fyra minuter senare trodde Callum Hudson-Odoi att han hade reducerat för gästerna, men målet dömdes bort efter VAR-granskning.

Gästerna fick dock till en reducering innan pausvilan genom Tammy Abraham - men i andra halvlek skulle Lewandowski visa upp sig på nytt.

Först assisterade anfallaren Corentin Tolisso som gjorde 3-1 kvarten från slutet, innan han själv nickade in 4-1 sex minuter från full tid. Lewandowski har därmed gjort 13 mål den här Champions League-säsongen, en siffra som gör att han toppar skytteligan med tre mål ner till Erling Braut Haaland.

Matchen slutade 4-1 till Bayern München, vilket gör att tyskarna tar sig vidare till kvartsfinal med sammanlagt 7-1.