Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

LFC:s 17-åring i målet mot PSG: "Får göra så mycket vi kan för att hjälpa henne"

Damallsvenskan

Ordinarie målvakten på amerikanska mästerskapen och andramålvakten skadad.
Då får 17-årige Julia Nyström vakta målet för Linköping även mot PSG.
- Det är klart att hon inte räcker till i alla lägen, men där får vi som lag göra så mycket vi någonsin kan för att hjälpa henne, säger tränaren Olof Unogård till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån

Linköping har halkat efter i den damallsvenska toppen efter två raka förluster, och laget kan nu bli som bäst femma i serien. Nu den tvåfaldigt regerande mästaren ställa om siktet på Champions League. Under onsdagen tar man emot den franska toppklubben PSG på hemmaplan, i åttondelsfinal.

- Det känns som en jätteinspirerande uppgift för oss. Det är klart att på pappret så är det en tuff lottning. Men nu när vi har tittat lite närmare på dem så har de byggt om en hel del i laget, det är duktigt fotbollsspelare på varje position men som lag är vi långt ifrån avskräckta. Utan tror att vi kan ha ganska goda möjligheter mot dem om vi kan få till den matchplanen vi har pratat om, säger LFC-tränaren Olof Unogård till Fotbollskanalen.

ANNONS

Vad ska man göra för att kunna störa PSG?
-  Det jag tycker att man har sett de matcherna de har spelat nu, en omgång i Champions League och tre-fyra i ligan, så tycker jag nästan att samtliga lag har en överdriven respekt för dem. De backar hem något oerhört och överlåter allt bollinnehav och initiativ till PSG och då är det klart att de ser väldigt bra ut. Men får vi till ett högre försvarsspel på dem där de kommer under press tidigare så tror jag att de inte är lika bollskickliga som de ser ut i de här matcherna. Så får vi till ett bra kollektivt försvarsspel så tror jag att det blir en nyckel för oss.

LFC:s fokus har nu flyttats från damallsvenskan till Champions League.

- Det är klart. Tyvärr är loppet kört nu om att nå topp två. Så ska vi se till att spela Champions League nästa år så får vi se till att gå vidare så att vi åtminstone får en kvartsfinal i mars. Så det är klart att den målsättningen blir ännu högre prioriterad för oss så att Champions League lever in på nästa år, säger Olof Unogård.

ANNONS

Med ordinarie förstemålvakten Stephanie Labbé på amerikanska mästerskapen med Kanada och andremålvakten Mathilda Haglund skadad så får 17-årige Julia Nyström precis som de två senaste damallsvenska matcherna vakta målet.

- Det är klart att vi har lidit lite av målvaktssituationen, att vi inte har vår förstekeeper hemma. Mathilda är ju också skadad så vår unga målvakt Julia har gjort det så bra hon kan. Sedan är det klart att hon inte räcker till i alla lägen, men där får vi som lag göra så mycket vi någonsin kan för att hjälpa henne också, säger Olof Unogård.

Publicerad 2018-10-17 kl 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto