Lindelöfs United vann - efter jättetabbe av rekordunge målvakten

Manchester United, med Victor Nilsson Lindelöf från start, vann borta mot Benfica.
Det efter en riktig tavla av 18-årige målvakten Mile Svilar - yngst i Champions League-historien.
- Det är ingenting jag kan göra något åt nu, säger Svilar enligt Uefa.com efter tabben.

Victor Nilsson Lindelöf lämnade i somras Benfica och gick till Manchester United som klubbens dyraste försvarsvärvning någonsin. Under onsdagen var svensken tillbaka på sin gamla hemmaarena när United mötte Benfica på bortaplan i Champions League.

I hemmalaget startade målvakten Mile Svilar, 18 år, 1 månad och 22 dagar gammal. Svilar blev därmed yngst i Champions League-historien och slog Iker Casillas 15 år gamla rekord. Det skulle bli en blytung debut i turneringen för målvakten i en 1-0-förlust.

Benfica inledde matchen bäst och skapade några halvchanser. Gästande United kom in i matchen något, men hade inga farligheter under första halvlek. Närmast var Henrikh Mkhitaryan med ett missriktat avslut.

Knappa 20 minuter in i andra halvlek tog United ledningen. Marcus Rashford slog en frispark som 18-årige målvakten Mile Svilar fångade. Men belgaren hade fart bakåt och försökte hålla bollen utanför linjen, utan att lyckas.

Målet fällde avgörandet i en mycket tajt match. United vann med 1-0 och tog tredje raka segern i Champions League. En förkrossad Mile Svilar tröstades av både med- och motspelare efter det ödesdigra misstaget.

- Jag tycker att jag kunde ha gjort det bättre vid målet, men det är ingenting jag kan göra något åt nu. Det påverkade mig inte, jag är redo för det här. Det är del av processen att mogna, säger Svilar enligt Uefa.com efter matchen.

Victor Nilsson Lindelöf var nöjd efter återkomsten på Estádio da Luz.

- Det var svårt, Benfica är ett bra lag och de försvarar sig bra med en del erfarna spelare i laget. Det kändes bra. Jag spenderade fem år här så det kändes bra att vara tillbaka, säger svensken till BT Sport.

Lagens startelvor:

Benfica: Svilar - Douglas, Luisao, Ruben Dias, Grimaldo - Pizzi, Fejsa, Filipe Augusto - Salvio, Raúl Jimenez, Goncalves.

United: De Gea - Valencia, Lindelöf, Smalling, Blind - Herrera, Matic - Mata, Mkhitaryan, Rashford - Lukaku.

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.