Liverpool utslaget - trots seger mot Debrecen

Debrecen - Liverpool 0-1

N'gog 4'

Lyon var redan där. Fiorentina följer med på färden. Och Rafael Benitez får se sig om efter ett nytt jobb snart?

Liverpool var piskat att lämna Ungern med tre poäng för att 2005 års mästare inte skulle vara bortspelat från åttondelsfinalen med en omgång kvar i grupp E. Engelsmännen gjorde jobbet mot slagpåsen Debrecen. Redan efter fyra minuter slog N'Gog in 0—1 och det resultatet stod sig matchen ut.

Men det räckte inte. För samtidigt hände det som inte fick hända i Florens. Där gick redan slutspelsklara Lyon på trekvarts maskin och Fiorentina vann med 1—0 (Juan Vargas på straff), höll avståndet på fem poäng ned till Liverpool och gjorde avslutningen mot just Premier league-klubben på Anfield till en meningslös uppgörelse.

Det var inget snack på Stadio Artemio Franchi. Lyons målvakt Hugo Lloris tippade en boll i vänsterstolpen, Alberto Gilardino prickade den anda innan Cissokho rev ned Marchionni och Vargas tryckte in straffen en bra bit in i första halvlek. I andra halvlek lyfte Lyon, med Kim Källström på plan hela matchen, upp spelet men Fiorentina höll undan.

Publicerad 2009-11-24 kl 23:41