POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
CHAMPIONS LEAGUE

Lucas om att stoppa Messi: "Måste binda fast honom"

Foto: Bildbyrån

PSG har haft det mycket svårt mot Barcelona tidigare i Champions League. I kväll gör man ett nyt försök att stoppa katalaneran - och Leo Messi.
- Jag tycker att det är omöjligt att stoppa honom. Taktiken är att inte låta honom få bollen, säger Lucas Moura enligt ESPN.

Både säsongen 2012/2013 och 2014/2015 tog PSG:s Champions League-resa slut i kvartsfinal mot Barcelona. Under tisdagskvällen möts lagen igen, och Paris-laget jagar revansch.

Lucas Moura ser mycket som vunnet och man får grepp om Leo Messi, men menar att det är ett oerhört svårt uppdrag att göra så.

- Jag tycker att det är omöjligt att stoppa honom. Du måste binda fast honom. Taktiken är att inte låta honom få bollen. Du måste vara väldigt, väldigt organiserad, säger Lucas enligt ESPN.

Inte nog med att PSG måste få stopp på Messi. De ska också stoppa anfallskollegorna Luis Suarez och Neymar. Suarez stod för två mål och Neymar för tre mål i dubbelmötet 2015. Lucas Moura gläds med sin landsman och hans framfart i Barca.

- Det är fantastiskt för vårt land att se honom göra det så bra där och mig göra det bra här. Han är ett fantastiskt exempel. Jag är glad för honom, för allt han gör där och i landslaget också.

Några jämförelser med Messi vill Lucas dock inte göra.

- Jag tror inte att han kan vara som Messi för alla spelare har sin egen stil och sin egen historia. Men jag tror att efter Messi kan han bli en mycket, mycket bra spelare också och skriva stor historia för Barcelona.

Publicerad 2017-02-14 kl 09:42
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå