Lyckad CL-debut för Kulusevski - assist när Juve tog bekväm seger

Champions League-debuten avklarad.
Hur den gick? Den slutade med en assist för Dejan Kulusevski när Juventus vann med 2-0 över Dynamo Kiev.

Juventus började matchen piggt och fick ett fint läge att ta ledningen efter tolv minuters spel – men Federico Chiesas avslut parerades av Dynamo Kiev-målvakten. Drygt fem minuter därpå åkte Juve på ett tungt bakslag.

Lagkaptenen Giorgio Chiellini tvingades till byte då han tog sig för baksida lår, vilket skulle kunna vara en bristning.

En bit in på den andra halvleken var sedan Dejan Kulusevski ytterst nära att ge Juve ledningen. Aaron Ramsey gjorde sin gubbe på kanten och hittade in till svensken som med en klack så när kunde ge gästerna ledningen.

Mållöst i paus, men det krävdes inte många minuter innan Juventus skulle ta ledningen i den andra halvleken. Efter att ha tagit sig fram på vänsterkanten klackade Ramsey bollen till Kulusevski som klippte till direkt, Kievs målvakt var med på noterna men först på returen var Alvaro Morata som från nära håll tryckte in 1-0. Målet? Det fick Kulusevski assist för.

Kort efter Juves ledningsmål fick Kulusevski lämna planen till förmån för Paulo Dybala. Från bänken fick svensken sedan se Morata punktera matchen med sitt andra mål för kvällen – när anfallaren nickade in Juan Cuadrados precisa inlägg.

2-0 till Juve alltså, en smakstart på Champions League-äventyret och för Kulusevski är CL-debuten nu avklarad.

Dynamo Kiev: Bushchan - Kedziora, Zabarnyi, Karavaev, Mykolenko - Sydorchuk, Shaparenko - Tsygankov, Buyalskiy, De Pena - Supryaha

Juventus: Szczesny - Danilo, Bonucci, Chiellini - Chiesa, Bentancur, Rabiot, Cuadrado - Ramsey - Kulusevski, Morata