Makalös upphämtning av PSG i kvartsfinalen - vände 1-0 till 2-1 på tre minuter

Paris Saint-Germain är vidare till semifinal i Champions League.
Det efter att ha vänt 0-1 till 2-1 på tilläggstid mot Atalanta.
- Vi gjorde allt vi kunde, men lag med så mycket individuell kvalité kan sänka en vid vilken tidpunkt som helst, säger Mario Pasalic till Sky Italia.

Atalanta spelar Champions League för första gången i klubbens historia. Efter att ha besegrat Valencia i sextondelsfinalen med hela 8-2 totalt, tog man sig an franska mästaren Paris Saint-Germain i kvartsfinal under onsdagen där vinnaren skulle avancera till semifinal.

Med 30 minuter på matchklockan chockade Atalanta PSG. Efter att bollen studsat ifrån Duvan Zapata nådde den fram till kroaten Mario Pasalic i PSG:s straffområde - som drog till med ett hårt vänsterskott som letade sig in i bortre krysset bakom Keylor Navas till 1-0.

Direkt efteråt var Neymar nära att kvittera. Brassen bröt sig loss, vandrade förbi Atalanta-försvaret, och avlossade sedan ett avslut precis utanför Marco Sportiellos stolpe.

Med timmen spelad kastade Thomas Tuchel även in Kylian Mbappé för att få utdelning, men utan framgång. Fransmannen fick ett friläge med tio minuter kvar att spela, men Sportiello lyckades avvärja till en hörna.

PSG skapade egentligen inte många klara målchanser i den andra halvleken utöver Mbappés två chanser under den sista kvarten – men på tilläggstid brakade det loss.

Först kvitterade Marquinhos i den 90:a minuten efter en stökig situation i Atalantas straffområde. Sedan bara minuten senare var Eric Maxim Choupo-Moting framme och fulländade en galen vändning när han satte 2-1 till PSG i den 93:e minuten.

PSG når därmed sin första semifinal i Champions League sedan 1995.

-Vi gjorde allt vi kunde, det är inget tvek om det, men lag med så mycket individuell kvalitét kan sänka en vid vilken tidpunkt som helst. Jag tycker att vi bevisade att vi kan slåss mot de starkaste motståndarna och jag hoppas vi kan göra det igen i Champions League nästa säsong, säger Atalantas Mario Pasalic till Sky Italia.

AtalantaSportiello - Toloi, Caldara, Djimsiti - Hateboer, De Roon, Freuler, Gosens -Gomez, Pasalic - Duvan Zapata.

PSGNavas - Kehrer, Thiago Silva, Kimpembe, Bernat - Herrera, Marquinhos, Gueye -Neymar, Icardi, Sarabia.