Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS
UEFA Champions League-bevakningen sponsras av:

''Malmö, ni är välkomna till helvetet''

Champions League

MFF fruktar atmosfären i kvällens Champions League-kval i Zagreb. På goda grunder - enligt en av Kroatiens mest kända fotbollsjournalister: ''Vi har fått enklast möjliga motstånd, MFF kommer att få ett helvete i kväll'.

ZAGREB FotbollDirekt.se har träffat Sinan Sinanovic, en av Balkans mest kända sportjournalister.
Sinanovic har 30 års erfarenhet och följer slaviskt toppfotbollen i Kroatien och Serbien och de andra länderna i regionen.
I dag verksam tidningen SAN, radioreporter för Radio Stari Grad ger han här sin bild av det avgörande Champions League-kval som väntar MFF - och det är bister läsning för oss svenskar:

- Så som vi ser det, har laget från huvudstaden Zagreb fått den lättaste möjliga motståndaren. Dagens Dinamo är starkare än det Dinamo som för inte så länge sedan slog Ajax, säger Sinan Sinanovic till FotbollDirekt.se.

ANNONS

- Jag kan säga; välkommen till helvetet för Malmö i kväll. De kan verkligen förvänta sig en minst sagt helvetisk stämning på Maksimir Stadion ikväll.

Hur ser Dinamos spelare och ledning på MFF?

- Det är just det. Kanske kan Malmö dra nytta av att man underskattar dem. Och kanske hade det varit bättre för Dinamo om laget hade mött ett på pappret starkare lag.

Hur menar du - är det så självsäkert, Malmö har ändå slagit ut en klubb som Rangers?
- Jag är säker på att Dinamo hade gett sitt allt mot lag som exempelvis Lyon eller Arsenal. Dinamo ser MFF som ett enklare motstånd och ett lag som på pappret inte skrämmer. Det är vida känt att bättre motstånd ger bättre kraft i laget, och så är även fallet i Dinamo, så har det alltid varit. Högre motivation, i form av att man möter bättre lag.

- Men oavsett det ska Zagreb vara bättre än Malmö - inte minst mentalt - jag undrar om Malmö förstår vad som väntar i kväll?!

ANNONS

”Balkans Silvio Berlusconi, Zdravko Mamic, Dinamos klubbdirektör, hedrar i kväll alla Dinamo fans med att låta biljetterna för matchen vara sålda för – en kroatisk kuna!

- Vet du hur lite det är? Du kan inte ens köpa tuggummi för de pengarna...denna gest tolkas som en ”knytnäve i ögat”, säger Sinanovic och förklarar att den zagrebska supportergruppen ”Bed Blue Boys” sedan år tillbaka är ute efter Zdravko Mamic huvud:

- Det här är hans sätt att visa ironi mot fansen som vill att han ska lämna sin post.

Dagens Malmö, anser Sinan Sinanovic, har inga stjärnor. Ingen Ibrahimovic - men dagens Zagreb däremot tycker han innehåller massor av spännande spelare:

- Man ska se upp för brasilianaren Samir, som är den farligaste spelaren i Dinamo. När han har ”sin kväll” är det svårt att stoppa honom. Han är i särklass den farligaste, som Malmö måste se upp med, varnar den kroatiska journalisten.

ANNONS

- Det här är nämligen den typ av spelare, en typisk brasse-spelare, full med ideer och inte sällan påminner om er geniale Ibrahimovic. Fatos Beciraj är en annan spelare som kan vara riktigt jävlig att möta – man kan inte riktigt läsa hans spel, vilket kan utgöra en hel del farligheter.

Hur många av Malmös spelare hade varit intressanta för Zagreb - Atta i från AIK här i Sverige är ju ändå värvad?

- Ett undantag. Här letar man heller inte spelare från Skandinavien, man är inte intresserad. Man kollar den brasilianska marknaden men även det bosniska, som kanske inte är känt som världens största fotbollsnation, men som år efter år föder nya talanger”, säger Sinanovic.

Så du ser inte minsta chans för Malmö i kväll?

- Ja, det skulle då vara att Malmö gör ett mål i kväll. Därmed håller de resultatet ”aktivt”, spelar inte större roll om de exempelvis spelar 1-1 i kväll eller förlorar med 2-1. Malmös enda chans på Maksimir i kväll är att göra mål, avslutar Sinanovic.

ANNONS
Publicerad 2011-08-17 kl 16:23

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto