Manchester United nära CL-final - besegrade Schalke 04

Manchester United var helt överlägset i den första semifinalen i Champions League mot Schalke 04, 2-0.

Ryan Giggs och Wayne Rooney gjorde matchens två mål på två minuter i den andra halvleken.
- Vi var helt enkelt bäst, säger Uniteds tränare Alex Ferguson.

Schalke 04 var framme i sin första semifinal någonsin i Champions league. Efter att ha slagit ut regerande mästarna Inter i kvartsfinalen var självförtroendet stort hos tyskarna och förväntningarna höga hos hemmapubliken. Men för motståndet stod Manchester United - ett av Europacupspelets mest meriterade lag. Och det var Uniteds rutin, fart och finess som tog hand om taktpinnen direkt. Åtta skott på mål och 66 procent i bollinnehav efter den första halvleken talade sitt tydliga språk.

-Vi spelade på toppen av vår nivå och skapade många målchanser, säger Alex Ferguson till Viasat Sport.

Men Schalkes målvakt Manuel Neuer storspelade och såg ut att få ta hand om hjälterollen. Svettigast var räddningarna på Ryan Giggs målchanser. Först nickade Giggs från nära håll, men Neuer räddade med högerhanden. När Giggs kort därpå fick ett friläge räddade Neuer med högerarmen.

Giggs och Neuer skulle mötas även i den andra halvleken - och den här gången stod 37-årige Giggs, som skolats om till central mittfältare, som segrare. Han tog en djupledslöpning och fick en perfekt passning av Wayne Rooney. Fri med Neuer placerade han bollen mellan benen på målvakten.

Två minuter senare satte Wayne Rooney 2-0 fint framspelad av Javier Hernandez och Schalke var ett slaget lag.
Neuer skrek på sina försvarsspelare i ren frustration. Han hade så gärna velat bli matchhjälte. För en vecka sedan höll Manuel Neuer en tårfylld presskonferens. 25-åringen förklarade att han inte förlänger kontraktet med moderklubben och att det här blir hans sista säsong i Schalke 04. En av klubbarna som är intresserade att värva Neuer är Manchester United. Och efter matchen fick målvakten beröm av Ferguson.

- Deras målvakt var helt fantastisk. Det är en av de bästa målvaktsinsatser jag sett någon göra mot United, säger Ferguson.

I och med 0-2-förlusten blir det svårt för Neuer att få avsluta tiden i Schalke med en Champions league-final. Tyskarna hade mycket svårt att skapa chanser mot United-försvaret.
Returmötet på Old Trafford spelas den 4 maj.

Publicerad 2011-04-27 kl 00:04