Mardrömsstart för historiskt unga målvaktsdebutanten - stod för två missar i första halvlek mot Napoli

Maarten Vandevoordt slog i kväll historia i Genks match mot Napoli som den yngste målvakten i CL-historien.
Tyvärr kommer han förmodligen komma ihåg matchen av fel anledningar, då han stod för två tavlor när Napoli gick upp i 3-0-ledning i första halvleken efter hattrick av Arkadiusz Milik.

Belgiska Genk ställs i en för dem betydelselös match mot Napoli i sista gruppspelsmatchen av Champions League. Då slog Maarten Vandevoordt rekord och blev den yngste målvakten i turneringens historia.

Belgaren är bara 17 år och 287 dagar gammal, vilket med bred marginal slår Benficas Mile Svilars gamla rekord från 2017 i en match mot Manchester United. Han var då 18 år och 52 dagar gammal.

Vandevoordt gör sin blott fjärde match i A-lagsammanhang, efter att hans debut kom tidigare i höst. Förstemålvakten Geatan Coucke har stått i Genks samtliga andra fem matcher i gruppspelet av Champions League.

Första halvleken blev dock ingen rolig historia för Vandevoordt. Tidigt i matchen slarvade han med bollen och gav Arkadiusz Milik möjligheten att göra 1-0. Senare i halvleken fällde han Jose Callejon i straffområdet, vilket gav Napoli straff och Milik kunde då fullborda sitt hattrick.

Matchen slutade 4-0 till Napoli efter att Dries Mertens fastställde slutresultatet på straff i den andra halvleken. Det innebär att Napoli går vidare till slutspel tillsammans med Liverpool.