Mellberg efter skrällen mot Juve: Vi kunde straffat dem mer

FCK–kaptenen Lars Jacobsen sade att de hade haft lite tur. Mittbacken Olof Mellberg verkar inte vara inne på samma spår.

- Vi kunde gjort något mer mål i första halvlek, sade han till Sportbladet efter matchen.

Olof Mellberg i närkamp med Gianluigi Buffon

FCK lottades in i en tuff grupp med Juventus, Real Madrid och Galatasaray och gavs inte stora chanser att hävda sig i gruppspelet. Men, när det drog igång på tisdagskvällen så inledde danskarna med att ta ledningen över Juventus och fick till slut med sig en poäng. Mycket tack vara målvakten Johan Wilands storspel.

Efter matchen sade tränaren Ståle Solbakken att man hade Wiland att tacka för mycket, och lagkaptenen Lars Jacobsen sade att de hade haft lite tur. FCK:s nye mittback Olof Mellberg, (ö)känd för sin vinnarskalle verkade emellertid inte hålla med till hundra procent.

- En poäng är väl godkänt. Så otroligt stora skillnader är det inte. Vi hade kunnat straffa dem än mer och gjort något mer mål i första halvlek, sade 36-åringen till Sportbladet.

I nästa omgång väntar Real Madrid på Santiago Bernabeu för FCK, en än tuffare uppgift. Spanjorerna inledde med att krossa Galatasaray med 6-1 på bortaplan.

Publicerad 2013-09-18 kl 07:26