Messi sänkte tappert Köpenhamn

Först en ribbträff. Sedan öppet mål.
Det var sekvensen som kunde gett Köpenhamn en skrällpoäng i Champions league.
Men Barcelona vann med 2-0 (1-0).

Känslan inför gruppfinalen på Camp Nou påminde inte så lite om hur snacket gick när Sverige skulle möta Holland i EM-kvalet. Ett nordiskt lag som uttryckt överraskande stora segerchanser trots motstånd av högsta klass och trots bortaplan.
Och precis som för Sverige kom den brutala verkligheten snabbt ikapp de danska fotbollsmästarna.
I 19:e minuten tilläts Lionel Messi att lägga bollen till rätta och från en position strax utanför straffområdet dundrade han in ledningsmålet intill stolpen. Då hade David Villa redan haft en lättning i ribban.
Messis kanon var första målet som Köpenhamnsmålvakten Johan Wiland släppte in i årets Champions league.

Det kunde blivit fler i första halvlek.
Wiland gjorde en reflexräddning på Villas närskott och Daniel Alves missade ett jätteläge.
Köpenhamns backlinje, med Mikael Antonsson och Oscar Wendt, höll ändå emot bra och i andra halvlek flyttade danskarna upp spelet allt mer.
Det gav bland annat en dubbelchans i 66:e minuten. Dame N'Doye drog en halvvolley i ribban. På returen fick Cesar Santin öppet mål, men den förre Kalmaranfallaren styrde nicken utanför.
På tilläggstid satte i stället Messi 2-0 och Barcelona tog över ledningen i gruppen.